Geen Mazraoui en Van de Beek bij Ajax

13 september 2019 14:29

588015b25549c.jpg

Trainer Erik ten Hag mist zaterdag Donny van de Beek in het thuisduel van Ajax tegen sc Heerenveen. De middenvelder heeft nog te veel last van een hamstringblessure. Of Dusan Tadic wel in actie komt is volgens de trainer nog twijfelachtig.
 

‘We werken van dag tot dag’, zei Ten Hag vanmiddag op de persconferentie van Ajax over Van de Beek. ‘We proberen zo snel mogelijk te gaan, maar we willen natuurlijk niet dat het in herhaling valt. Morgen zal hij er niet bij zijn, nu werken we naar dinsdag (CL Lille OSC). Hij kan al vrij veel, maar is nog niet teruggekeerd in de teamtraining.’

Tadic raakte in de voorbije interlandperiode met Servië geblesseerd. De aanvoerder is nog een twijfelgeval. ‘Of hij niet gaat spelen? Dat is zeker een overweging. Hij is met klachten teruggekomen’, zegt Ten Hag. De Ajax-trainer had ook nieuws over Noussair Mazraoui. De rechtsback annex middenvelder heeft een 'spierprobleem' en speelt niet tegen sc  Heerenveen.

Siem de Jong zit voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie van Ajax. Hij is de vervanger van Dani de Wit, die twee weken geleden naar AZ vertrok.