Geslaagde supportersavond FeanFan

16 april 2019 22:01

60878004b4ccf.jpg

Supportersvereniging FeanFan hield dinsdagavond de jaarlijkse supportersavond ‘It Petear”. Fans konden kennis maken met en vragen stellen aan algemeen directeur Cees Roozemond, commercieel directeur Hylke van der Veen en technisch manager Gerry Hamstra. Van die gelegenheid werd door zo’n veertig supporters gebruik gemaakt.

Diverse zaken kwamen aan de orde. Enkele aanwezigen waren benieuwd naar de samenstelling van de selectie richting het komende seizoen en of sc Heerenveen nog de mogelijkheid heeft om spelers te kopen. Gerry Hamstra: ‘Ja, wij hebben een voorkeur om zelf spelers op te leiden of om ze te kopen en ze van daaruit door te ontwikkelen. Onze voorkeur ligt dus niet bij het huren van spelers. Daarnaast liggen jongens als Vlap, Floranus, Kongolo en Van Bergen voor de langere termijn vast. Volgend jaar zullen er een aantal spelers vanuit de jeugd doorstromen naar de eerste selectie, maar zullen we inderdaad ook zelf de markt op moeten. Hier zullen we creatief moeten zijn en daar ligt een mooie uitdaging.’
 
Commercieel directeur Hylke van der Veen liet weten te streven naar een groei van het aantal businessclubleden. “We moeten terug naar 600 tot 650 OSSH-leden. Dat is op termijn ook weer haalbaar. We moeten echter niet denken dat we dit morgen gerealiseerd hebben. Het is een kunst om sponsoren in deze tijd te activeren. We moeten als club een verhaal hebben, een programma maken en het leuk maken voor sponsoren om aan te sluiten. Dat geldt voor huidige sponsoren, oud-sponsoren, maar ook voor nieuwe bedrijven uit de regio. Daar hebben we een plan voor en dat zijn we nu aan het uitrollen.”
 
De financiële situatie van sc Heerenveen werd ook aangehaald. Cees Roozemond liet weten dat de club ernaar streeft om het operationele tekort uiteindelijk terug te dringen naar maximaal 2,5 miljoen euro. “We zijn nu druk bezig met het maken van het beleidsplan waarmee we dit willen realiseren.” Ook kwamen er vragen over de verbouw van trainingsaccommodatie Skoatterwâld. “We zijn ons ervan bewust dat de noodzaak er is. We zijn nu alle mogelijkheden aan het onderzoeken. Daarmee sluit ik niet uit dat we ook gefaseerd aan dit project gaan beginnen en dat we hiervoor een deel van de transfergelden reserveren.”
 
Eén van de laatste vragen ging over de spelersnaam op het shirt. Waarom staat deze niet achterop? "Dat is iets wat zowel wij als de spelers ook graag zouden willen”, reageerde Hamstra. “Echter mogen er achterop het shirt, behalve het rugnummer, niet meer dan twee extra uitingen getoond worden volgens de regelementen van de KNVB. Wij hebben hier sponsoren staan en daarom voor een alternatief gekozen door de naam nu voorop het shirt te zetten.”
 
Het slotwoord was voor FeanFan voorzitter Tiemen Korvemaker: “Ik wil alle mensen bedanken voor hun aanwezigheid en de gestelde vragen. De rode draad van deze avond is duidelijk en dat is dat er heel veel dossiers liggen die opgepakt moeten worden. Ik wens de directie en het personeel daar heel veel succes bij. Zij verdienen het vertrouwen en de rust om op een goede manier te kunnen werken aan de vele uitdagingen die er liggen.”