Jeugd laat zich zien op toernooi in Oostenrijk

12 juni 2019 09:50

Op donderdag 6 juni vertrok een geselecteerd team van Onder 13- en Onder 14-spelers naar Sankt Leonhard am Forst in Oostenrijk. Met clubs als Bayern München, Liverpool, Everton, Austria Wien, Red Bull Salzburg, FC Augsburg, Admira Wacker, Rapid Wien, Malmö FC en een aantal lokale Oostenrijkse clubs werd gestreden om de 25e Dr. Nimmrichter Gedenkturnier.

61188a57791e2.jpg
Groepsfoto

De staf en spelers reisden in auto's naar Oostenrijk en overnachtten na de eerste kilometers in het Duitse Regensburg. Op de heenweg had de ploeg te maken gehad met een file van 3,5 uur, maar het oponthoud mocht de pret niet drukken. Zo kon er relaxed naar het Nederlands elftal tegen Engeland gekeken worden. De volgende dag werd er in het hotel 's ochtends al vroeg gezwommen. Na het ontbijt werd de weg naar Oostenrijk vervolgd.

Gastfamilies
Aangekomen op de plaats van bestemming werd een cultureel tripje gemaakt om de Abdij van Melk en de Donau te bezoeken. Daarna werd het sportpark bezocht, waar twee voetbalvelden als biljartlakens lagen. De spelers werden daar opgehaald door de gastfamilies. Het duo Dimitris Rallis en Justin Valerius sliepen bij oud-profvoetballer en Oostenrijks international Paul Scharner.

Zaterdag 8 juni, matchday. sc Heerenveen zat bij Admira Wacker, SC Melk en Red Bull Salzburg in de poule. De wedstrijden bestonden uit tweemaal twaalf minuten. De eerste wedstrijd tegen Admira Wacker begon goed met twee dikke kansen en een mooie goal van Yoram Boerhout, maar na twee slordige momenten werd de voorsprong weggegeven (2-1).

61189ec59d21f.jpg
De spelers in de line-up

De tweede wedstrijd tegen SC Melk was een wedstrijd van kansen missen. Een vroege achterstand werd uiteindelijk toch nog goed gemaakt door Harm Jan Smits. Gezien de andere uitslagen moesten wij de laatste wedstrijd met 3-0 winnen van Red Bull Salzburg om in de winnaarspoule te komen. Yoram Boerhout scoorde in de eerste helft al twee keer en had zelfs in de laatste minuut nog de 3-0 op zijn schoen, maar het benodigde resultaat bleef uiteindelijk uit.

De eerste wedstrijd in de tussenpoule werd ruim gewonnen. Na de laatste wedstrijd was er een 'meet and greet' met de meegereisde ouders. 's Avonds was er voor alle trainers een 'meet and greet' met de toernooi-organisatie om te praten over het toernooi, opleiden en jeugdvoetbal.

61191776e7af6.jpg
Actiefoto

Op de tweede speeldag moesten in de tussenpoule nog twee wedstrijden worden gespeeld. Deze duels werden gewonnen, mede door één wedstrijd met 5-1 te winnen. Alle goals kwamen van de voet van Yoram Boerhout. Hierdoor ging de strijd om de topscorerbokaal tussen hem en Ricardo Wagner van Bayern München.

Uiteindelijk speelde sc Heerenveen de wedstrijd om plek negen of tien te spelen tegen Sturm Graz. De wedstrijd werd verloren na strafschoppen, maar de strijd tussen Boerhout en Wagner werd gewonnen door de spits van sc Heerenveen.

611925eb83ce7.jpg
Yoram Boerhout met de topscorerbokaal

Vanuit de organisatie werden er veel complimenten gegeven over de manier van voetballen van sc Heerenveen: combineren en pressie uitoefenen. Na de prijsuitreiking zijn de staf en spelers weer in de busjes gestapt en teruggereden naar Heerenveen. Iedereen keek terug op een geslaagde reis.