Jeugdoverzicht: Derde zege op rij voor O13

07 oktober 2019 10:44

Niet alleen het eerste elftal kwam zaterdag in actie, ook de jeugdteams van sc Heerenveen betraden dit weekeinde de grasmat. De jeugdopleiding leed drie nederlagen en boekte één overwinning. Alleen Onder 13 stapte met drie punten van het veld. Een overzicht.

Onder 19
Onder 19 was niet opgewassen tegen ADO Den Haag. In de hofstad ging de ploeg van trainer Menno van Dam met 2-1 onderuit.

Toch begonnen de Friezen goed aan de wedstrijd, maar de dominantie werd niet vertaald in doelpunten. Na een halfuur spelen kwam sc Heerenveen op achterstand (1-0). Rein Smit kopte de Friezen weer naast de thuisclub (1-1) en leek even later zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de treffer van de spits werd afgekeurd wegens buitenspel. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd maakte ADO Den Haag de winnende treffer (2-1).

Onder 17
Na drie overwinningen op rij (tegen Ajax, Vitesse en ADO Den Haag) kwam voor Onder 17 tegen FC Volendam een einde aan de mooie zegereeks. Op Sportpark Skoatterwâld gaven de Friezen een 2-0 voorsprong uit handen en verloren (2-4).

Donát Varga en Yoram Boerhout zetten sc Heerenveen op een comfortabele voorsprong, maar de Friezen zagen die nog voor rust in rook opgaan (2-3). In de slotfase van de wedstrijd gooide FC Volendam het duel in het slot (2-4).

Onder 15
Onder 15 moest zijn meerdere erkennen in NAC Breda. De ploeg van trainer Niek Westra ging in Breda met duidelijke cijfers onderuit tegen de koploper (4-1).

Hoewel NAC Breda voor de pauze de beste kansen kreeg, bleef het lang 0-0. Echter kwam sc Heerenveen op slag van rust toch op achterstand (1-0). In de tweede helft kwamen de Friezen op gelijke hoogte door een benutte penalty van Ingmar Mulder (1-1).

Na de gelijkmaker kwam sc Heerenveen voor de tweede maal op achterstand (2-1). De Friezen namen meer risico en dat pakte verkeerd uit. NAC Breda liep uiteindelijk uit naar een 4-1 zege.

Onder 13
Onder 13 heeft de zege van vorige week op ADO Den Haag een goed vervolg gegeven. De ploeg van trainer Jeffrey Mast won voor de derde keer op rij, nu van De Graafschap (4-0).

Op Sportpark Skoatterwâld kwam sc Heerenveen na acht minuten op voorsprong door een fantastische kopbal van Ruben Veer uit een goede voorzet van Jesse Doetjes (1-0). De Friezen waren enkele malen dicht bij een tweede goal, maar die viel niet voor rust.

In de tweede helft verdubbelde sc Heerenveen na tien minuten de voorsprong. Een mooie aanval over de linkerkant werd afgerond door Levi Mijnheer (2-0). Jesse Doetjes maakte na een uur spelen 3-0 en kort erna zette Levy Egbebot de eindstand op 4-0.