Jeugdoverzicht: O13 wint van NEC

09 december 2019 10:46

Een dag voordat het eerste elftal won op bezoek bij RKC Waalwijk, kwamen alle jeugdteams van sc Heerenveen al in actie. Met wisselend succes. Alleen de drie jongste elftallen wisten te winnen. Een overzicht.

632911f29cfde.png

Onder 19
In de strijd om een plek in de kampioenspoule (eindigen bij de eerste acht) verloor sc Heerenveen Onder 19 thuis van AZ (0-3). Voor rust waren de Alkmaarders tweemaal trefzeker, in de tweede helft werd het duel met een derde doelpunt beslist. Zaterdag speelt sc Heerenveen uit tegen Vitesse.

Onder 17
Waar sc Heerenveen Onder 19 nog niet zeker is van een plek bij de eerste acht, is Onder 17 dat wel. Met die doelstelling op zak ging de ploeg van trainer Wilco Hellinga wel stevig onderuit bij NEC (4-0).

De Friezen traden aan in een gewijzigde basisopstelling, omdat vijf spelers bij Onder 19 en Onder 15 meespeelden. Tegenstander NEC moest winnen om kans te blijven maken op de kampioenspoule. De Nijmegenaren waren feller en dominanter aan de bal, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Na rust was Yairo Hoffman met een mooi afstandsschot dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging ging voorlangs. Daarna liep NEC uit en werd het 2-0 en 3-0 uit corners. sc Heerenveen kreeg via Jens Klaverboer nog een kans op de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal ging over. In de slotfase maakte NEC er ook nog 4-0 van. Zaterdag speelt sc Heerenveen thuis tegen AZ.

Onder 15
sc Heerenveen Onder 15 verloor op bezoek bij De Graafschap (4-2). De Friezen kwamen via Yoram Boerhout wel op voorsprong in Doetinchem, maar zagen de thuisclub daarna de boel omdraaien en uitlopen naar een 4-1 voorsprong. In de slotfase scoorde Yoram nogmaals tegen.

Onder 13
sc Heerenveen Onder 13 was in eigen huis te sterk voor NEC (3-1). Doelpuntenmakers namens de Friezen waren Jesse Doetjes, Tijn van Vliet en Kai Jansen.

Foto's van sc Heerenveen - NEC Nijmegen (Onder 13):