Jeugdoverzicht: O17 wint in slotfase

02 december 2019 11:55

Een dag nadat het eerste elftal in eigen huis een mooie zege behaalde op Vitesse, kwamen vier jeugdelftallen van sc Heerenveen in actie: Onder 19, Onder 17, Onder 13 en Onder 11. Dat leverde twee overwinningen, één gelijkspel en één verliespartij op. Een overzicht.

Onder 19
sc Heerenveen Onder 19 was niet opgewassen tegen Feyenoord. In Rotterdam kwamen de Friezen nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Arjen van der Heide (0-1), maar daarna was het de thuisclub die de lakens uitdeelde. In de laatste minuut deed Rami Hajal bij een stand van 6-1, voor de statistieken nog wat terug (6-2).

Onder 17
Een mooie overwinning voor sc Heerenveen Onder 17 dat in de slotfase Sparta Rotterdam versloeg (3-2). Op Sportpark Skoatterwâld kwam de ploeg van trainer Wilco Hellinga tweemaal op achterstand en ook tweemaal bracht Donát Varga de stand weer gelijk. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, maar Yairo Hoffman besliste anders en schonk zijn team de overwinning (3-2).

Foto's van sc Heerenveen - Sparta Rotterdam (Onder 17):

Onder 13
sc Heerenveen Onder 13 speelde gelijk bij FC Utrecht (2-2), maar daar zag het na de eerste tien minuten niet naar uit. Door een benutte penalty en een doelpunt uit een corner keek de ploeg van trainer Jeffrey Mast al vroeg tegen een behoorlijke achterstand aan. De rug werd gerecht en dankzij Kai Jansen (op aangeven van Jesse Doetjes) kwam sc Heerenveen terug in de wedstrijd (2-1).

Gedurende de tweede helft nam sc Heerenveen het heft in handen. Het levert de gelijkmaker op via opnieuw Kai (2-2). In de slotfase krijgen de Friezen nog een grote kans op een winnend doelpunt, maar deze werd onbenut gelaten.

Onder 11
sc Heerenveen Onder 11 boekte in de competitie een doelpuntrijke thuisoverwinning op Hardegarijp Onder 12 (4-3). De ploeg van trainer Nick Kuiper kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar Hardegarijp knokte zich knap terug en kwam zelfs aan de leiding (2-3). Uiteindelijk trok sc Heerenveen aan het langste eind. Na de overwinning genoten de mannen nog van een welverdiend teamuitje.

Doelpuntenmakers: Jamari Carillo de la Jara (2), Rayen Gtari en Jelmar Bolt.