Jeugdoverzicht: O17 wint van Ajax, O19 van NEC

16 september 2019 12:22

Niet alleen het eerste elftal kwam dit weekeinde in actie, ook verschillende jeugdteams van sc Heerenveen trokken afgelopen zaterdag ten strijde. Een overzicht.

Onder 19
Het oudste jeugdteam van sc Heerenveen is de competitie uitstekend begonnen. Op bezoek bij NEC stapte de ploeg van trainer Menno van Dam met een overwinning van het veld (0-1). Het winnende doelpunt werd halverwege de eerste helft gemaakt door Eddo Nyamsangya.

Onder 17
Wat het eerste elftal niet lukte, lukte Onder 17 wel: winnen van Ajax. Op Sportpark Skoatterwâld hield het team van trainer Wilco Hellinga drie punten over aan een ware thriller. De Friezen wisten de 0-1 achterstand na rust om te buigen in een 3-1 voorsprong dankzij treffers van Timo Zaal, Melle Witteveen en Ties Oostra. Ajax bracht in de slotfase de spanning nog terug, maar Onder 17 gaf de voorsprong niet meer uit handen en behaalden een knappe zege op de Amsterdammers (3-2).

Onder 15
De jongens van Onder 15 speelden hun tweede wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. Op bezoek bij de Tukkers kwam de ploeg van trainer Niek Westra niet tot scoren, maar incasseerde het ook geen tegengoal (0-0).

Onder 13
Onder 13 verloor de eerste wedstrijd van het seizoen. Op Sportpark Skoatterwâld was Excelsior te sterk voor de ploeg van trainer Jeffrey Mast (2-6). De Rotterdammers namen al snel een 0-2 voorsprong. Toch wisten de Friezen zich te herpakken en weer op gelijke hoogte te komen, dankzij doelpunten van Kai Jansen en Ruben Veer (2-2). Kort voor rust kwam Excelsior wederom aan de leiding. In de tweede helft liepen de Kralingers uit naar een ruime 2-6 zege.