Jeugdoverzicht: O19 wint van Sparta

25 november 2019 11:53

Een dag voordat het eerste elftal een nipte nederlaag leed in Eindhoven, kwamen alle zes jeugdelftallen van sc Heerenveen in actie. Dat leverde vier overwinningen, één gelijkspel en één verliespartij op. Een overzicht.

Onder 19
sc Heerenveen Onder 19 won thuis van het oudste jeugdteam van Sparta Rotterdam, waar Geert-Arend Roorda assistent-trainer van is (2-1). Een gemakkelijke overwinning was het allesbehalve. De Friezen keken in de rust tegen een achterstand aan, die in de tweede helft werd omgebogen dankzij een doelpunt van Eddo Nyamsangya en een eigen goal van de Rotterdammers.

Onder 17
Een offday voor sc Heerenveen Onder 17. De Friezen moesten hun meerdere erkennen in Feyenoord (9-1). Het elftal van trainer Wilco Hellinga kwam via een goal van Melle Joop Witteveen nog wel op gelijke hoogte met de thuisclub (1-1), maar daarna was het Feyenoord dat de klok sloeg en dat in de score uitdrukte.

Onder 15
sc Heerenveen Onder 15 hield aan het bezoek aan NAC Breda een punt over (2-2). Finn van den Berg zorgde er in de slotfase voor dat het duel alsnog in een gelijkspel eindigde. Het was de tweede keer in de wedstrijd dat de Friezen op gelijke hoogte kwamen. Eerder tekende Jimte Scholten voor de 1-1.

Onder 13
sc Heerenveen Onder 13 boekte een ruime overwinning op en bij De Graafschap (1-5). Jesse Doetjes, Ruben Veer, Alverio Wassenaar en Jesse Hellinga zorgden in de eerste helft voor een riante voorsprong (0-4). Na de pauze bracht Veer de marge zelfs op vijf. In de slotfase scoorden de 'Superboeren' nog tegen.

Onder 12 en Onder 11
De jongste jeugdteams van sc Heerenveen speelden uitwedstrijden tegen Friese amateurverenigingen. Onder 12 reisde af naar Joure en versloeg daar de plaatselijke SC met ruime cijfers (0-9). Onder 11 boekte eveneens een grote overwinning. In Surhuisterveen was het elftal van trainer Nick Kuiper te sterk voor Feanstars Onder 12 (1-7).