Jeugdoverzicht: Tweemaal winst op FC Twente

04 november 2019 10:52

Niet alleen het eerste elftal kwam afgelopen weekeinde in actie, ook vijf jeugdteams van sc Heerenveen trokken weer ten strijde. Vier keer stapten de Friezen met winst van het veld. Een overzicht.

Onder 17
sc Heerenveen Onder 17 boekte een uitzege op FC Twente (2-3), maar dat ging allesbehalve gemakkelijk. Het team van trainer Wilco Hellinga begon goed aan de wedstrijd. Na twaalf minuten kwamen de Friezen op voorsprong door een kopbal van Timo Zaal (0-1).

Nadat FC Twente uit het niets op gelijke hoogte was gekomen (1-1), nam sc Heerenveen opnieuw de leiding. Kort voor rust rondde Yoram Boerhout een rebound af (2-2). Toch was dit niet de ruststand. FC Twente scoorde uit een vrije trap (2-2). In de tweede helft kon het beide kanten op. Uiteindelijk viel het onze kant op. Een goede loopactie en afronding van Jens Klaverboer bezorgde sc Heerenveen de overwinning (2-3).

Onder 15
Net als sc Heerenveen Onder 17 trad ook sc Heerenveen Onder 15 aan tegen FC Twente. De ploeg van trainer Niek Westra speelde thuis tegen de Tukkers en zegevierde eveneens. Op Sportpark Skoatterwâld werd het 2-0.

sc Heerenveen startte sterk. Mads Alma scoorde binnen een minuut na goed doorlopen op de keeper (1-0). Daarna volgden al snel kansen op de tweede treffer, maar deze bleef vooralsnog uit. In de eerste helft controleerde sc Heerenveen de wedstrijd en verscheen FC Twente nauwelijks voor onze goal. De 1-0 ruststand was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

In de tweede helft ging FC Twente opportunistischer spelen. Tot grote kansen leidde dit niet. In het laatste deel van de wedstrijd raakte sc Heerenveen nog meerdere keren het aluminium. De beslissing kwam er alsnog via Dimitris Rallis (2-0), waarna sc Heerenveen drie punten pakte tegen een directe concurrent.