Jong sc Heerenveen grijpt titel mis na verlies

13 mei 2019 21:10

609327ea13f84.jpg

Door een misstap in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen heeft Jong sc Heerenveen naast de titel gegrepen van poule B. Bij winst waren de Friezen kampioen geworden, maar tegenstander Jong Roda JC lag dwars op Skoatterwâld (1-4) en ging er zelf met de schaal vandoor.

,,Dit is echt ontzettend balen", zucht trainer Ronnie Pander. ,,Als je kampioen kunt worden, moet je dat doen. Vandaag moesten we er staan, maar dat lukte ons te weinig."

Het zag er nog zo goed uit aan het begin van de avond. Jong sc Heerenveen had een kampioenschap in eigen hand, want bij winst was de ploeg winnaar van Poule B. En dat ook nog eens thuis op Skoatterwâld. Dat liep dus even anders.

Jong sc Heerenveen keek in de rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Die stand werd in het begin van de tweede helft nog pijnlijker: 0-3. ,,We gaven de goals veel te makkelijk weg", vond Pander. We hadden vandaag een jonge groep. Voetballend vond ik ons gelijkwaardig aan Roda JC, maar Roda JC speelde veel mannelijker in de duels."

Kusi deed in de 65e minuut nog wat terug (1-3) en dat zorgde voor nieuwe hoop bij Jong sc Heerenveen. Pander: ,,We kregen veel kansen op de 2-3. Als dat was gelukt, denk ik dat we de wedstrijd alsnog gewonnen hadden." Tien minuten voor tijd kwam aan die hoop een einde, toen Roda JC haar kampioenschap nog meer opfleurde: 1-4.

Geen titel dus in Poule B. ,,Het was erg jammer dat we halverwege dit seizoen de kampioenspoule misliepen", blikt Pander terug. ,,Ik vind dat wij als sc Heerenveen daar wel in horen te spelen. Pluspunt is dat we in de tweede seizoenhelft beter gespeeld hebben. Ook hebben veel jonge jongens de kans gekregen om in de beloftenploeg in actie te komen. Voor hen is zo'n wedstrijd als vandaag erg leerzaam. Maarja, we hadden onszelf graag beloond."
 
Jong sc Heerenveen – Jong Roda JC   1-4
27. Roda JC 0-1
45. Ndogo 0-2
49. Tjong 0-3
65. Kusi 1-3
80. Ndogo 1-4

Opstelling Jong sc Heerenveen:
De Boer, Kusi, De Bruin, Drkusic, Schoop (80. Smit), Heimisson, Oliekan (53. Nyamsangya), M. Westra (53. S. Westra), Iredale, Frederiksen, Van der Heide