Jong sc Heerenveen sterker dan Cambuur: 2-0

11 maart 2019 20:47

Jong sc Heerenveen heeft vanavond de derby van Friesland gewonnen. De beloftenploeg, met Morten Thorsby in de basis, won op eigen veld met 2-0 van Jong sc Cambuur. Na een uur spelen opende Pelle van Amersfoort uit een strafschop de score. Vlak daarna prikte invaller Progon Maloku de 2-0 in het Cambuur-doel.

Zo’n derbyzege tegen Cambuur smaakt altijd net wat lekkerder dan een zege op een andere club. Toch, trainer Ronnie Pander? ,,Dat is zeker waar. Wij als sc Heerenveen willen altijd heel graag de derby’s winnen. Het is een stuk eergevoel wat extra wordt benadrukt in dit soort wedstrijden tegen Cambuur, maar ook tegen FC Groningen. We hebben veel nieuwe spelers die dat gevoel misschien nog niet zo kennen, maar jongens als Pelle van Amersfoort en Doke Schmidt hoef je wat dat betreft niks te vertellen. Die jongens spelen al lang bij de club en kennen dat derbygevoel sterk.”

De spelers zullen met een extra glimlach van het veld gestapt zijn, na de 2-0 zege op Cambuur.  Jong sc Heerenveen had een strafschop nodig om te scoren. Van Amersfoort meldde zich voor de klus, en schoot keurig raak vanaf elf meter. Vijf minuten later werd het ook nog 2-0. Progon Maloku stond nog maar een paar minuten in het veld, maar was gelijk scherp.  Cambuur-doelman Bos had nog een knappe redding op een vrije trap van Van Amersfoort, maar Maloku was het meest attent bij de rebound: 2-0. Het was al zijn vijfde goal in vier duels. ,,Progon loert op dit soort kansen”, weet Pander.

De trainer vond Jong sc Heerenveen de gehele derbywedstrijd  beter dan de gasten uit Leeuwarden. ,,Aanvankelijk hadden we wel wat moeite om door de defensie van Cambuur heen te voetballen”, blikt Pander terug. ,,We hadden wel veelvuldig balbezit en Cambuur werd eigenlijk niet een keer gevaarlijk. Na rust was het wachten totdat wij eens nauwkeurig werden in de afronding en eindpass van onze aanvallen.” Uiteindelijk werd de winst binnengehaald via een strafschop en een vrije trap-rebound, maar daar zal trainer Pander niet om malen na afloop.

Jong sc Heerenveen – Jong sc Cambuur  2-0
60. Van Amersfoort 1-0 (p.)
65. Maloku 2-0