Meeste assists van de voet van Arber Zeneli

23 mei 2019 15:00

58718fee0b8c0.jpg

Ondanks het feit dat Arber Zeneli in de winterstop vertrok naar het Franse Stade de Reims heeft hij bij sc Heerenveen de meeste assists achter zijn naam staan. De vleugelspeler stelde in zeventien duels negen keer een medespeler in staat te scoren. De Japanner Yuki Kobayashi eindigde pal achter Zeneli met acht beslissende passes.

De aanvalslinie en het middenveld van sc Heerenveen deden weinig voor elkaar onder. De aanvallers waren goed voor negentien assist, de middenvelders stonden gezamenlijk achttien keer aan de basis van een Fries doelpunt. De defensie liet negenmaal een medespeler scoren. Linksback Lucas Woudenberg was goed voor vier assists.
 
In de afgelopen vijf jaar stonden Mark Uth, tien in het seizoen 2014-2015 en Sam Larsson, elf keer in het seizoen 2016-2017, vaker aan de basis van een doelpunt dan Arber Zeneli. Ook vorig seizoen was Zeneli, samen met Denzel Dumfries, goed voor de meeste assists, zeven stuks. De Ajacieden Dušan Tadic en Hakim Ziyech (13) lieten afgelopen seizoen het vaakst een medespeler scoren.

Assists sc Heerenveen
Arber Zeneli 9
Yuki Kobayashi 8
Sam Lammers 5
Lucas Woudenberg 4
Michel Vlap 4
Nemanja Mihajlovic 4
Kik Pierie 3
Ben Rienstra 3
Morten Thorsby 2
Daniel Høegh 1
Sherel Floranus 1
Pelle van Amersfoort 1
Mitchell van Bergen 1