NAC buiten Breda kwetsbaar: slechts één uitzege

08 mei 2019 10:00

NAC Breda, zondag te gast in het Abe Lenstra stadion, heeft nog een  minieme kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De nummer achttien van de ranglijst heeft de lage klassering vooral te danken aan de prestaties in uitduels. Buiten Breda werden slechts vijf punten veroverd tegenover zeventien in eigen stadion.
 

60475f17a2fb5.jpg

Met slechts vijf punten uit zestien uitwedstrijden is NAC Breda de slechtst presterende uitclub van de Eredivisie. Met De Graafschap, Fortuna Sittard en Excelsior, allen acht punten, behoort NAC Breda tot de clubs die dit seizoen buiten eigen stadion minder dan tien punten bijeen wisten te spelen.
 
NAC Breda verloor dertien van de zestien uitduels en leed met dat aantal de meeste uitnederlagen van alle eredivisieclubs. NAC Breda boekte slechts één uitzege, alle andere clubs boekten minimaal twee uitoverwinningen. Alleen op bezoek bij Excelsior (1-2) mocht NAC Breda het zoet der overwinning proeven. Daarnaast werd een puntje gesnoept op bezoek bij PEC Zwolle en ADO Den Haag.
 
NAC Breda wist in zestien uitwedstrijden slechts eenmaal de nul te houden, dat was in Zwolle en in dat duel wist ook de thuisclub niet tot scoren te komen. Met tien treffers is NAC Breda de minst productieve uitclub van de Eredivisie. In meer dan de helft (9) van de uitwedstrijden was de Bredase defensie niet in staat een tegentreffer te voorkomen.
 
NAC Breda incasseerde buiten het Rat Verlegh Stadion 42 tegentreffers. In drie wedstrijden wist de tegenstander maar liefst vijf maal doel te treffen. Dat lukte Ajax (5-0), AZ (5-0) en FC Groningen (5-2). In twaalf van de zestien uitduels incasseerde NAC Breda minimaal twee tegendoelpunten.

Uitduels NAC Breda    
AZ NAC Breda 5-0
Feyenoord NAC Breda 4-2
VVV-Venlo NAC Breda 3-0
FC Utrecht NAC Breda 2-1
ADO Den Haag NAC Breda 1-1
FC Emmen NAC Breda 2-0
FC Groningen NAC Breda 5-2
PEC Zwolle NAC Breda 0-0
Willem II NAC Breda 2-0
De Graafschap NAC Breda 3-0
Ajax NAC Breda 5-0
Vitesse NAC Breda 4-1
PSV NAC Breda 2-0
Excelsior NAC Breda 1-2
Heracles Almelo NAC Breda 1-0
Fortuna Sittard NAC Breda 2-1