O17 blijft winnen; O13 neemt punten mee uit Breda

18 maart 2019 11:38

Behalve het eerste elftal kwam ook de jeugd van sc Heerenveen dit weekeinde in actie. De wedstrijden van Onder 19 en Onder 12 werden afgelast, maar de overige vier elftallen konden ondanks de vele regenval wel los op de (kunstgras)velden. Het resultaat: drie overwinningen en één nederlaag. Een overzicht.

6061092e96749.png

Zesde winst op rij voor Onder 17

Na het gelijkspel van vorige week tegen NAC Breda trad Onder 17 aan tegen de nummer drie van de competitie PEC Zwolle. Voor de winterstop werd er van de Zwollenaren verloren (2-3). De ploeg van Wilco Hellinga had wat recht te zetten en deed dat (3-0).

Voetballen op het kunstgrasveld met de harde wind was voor beide teams erg lastig. PEC Zwolle was de ploeg met het meeste balbezit, maar deed hier weinig mee. De verdediging van Onder 17 stond als een huis. Uit een corner werden de bezoekers wel één keer gevaarlijk, maar keeper Jaimy Kroesen stond goed op zijn plek.

Na ongeveer twintig minuten kwam Onder 17 op voorsprong. Een vrije trap van Djenahro Nunumete belandde in één keer in de goal met een beetje hulp van de harde wind (1-0). Vijf minuten voor rust verdubbeldem de Friezen de voorsprong. Couhaib Driouech speelde de laatste man van PEC Zwolle uit en schoof de bal simpel binnen (2-0).

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Onder 17 was vooral gevaarlijk in de omschakeling en ging van de beide ploegen het beste om met de omstandigheden. Nadat eerst Nunumete de kans op een derde treffer had laten liggen, was het Teun Wilke Braams die het overzicht behield en Melle Joop Witteveen een niet te missen kans gaf (3-0).

Al met al een mooie overwinning voor Onder 17 op een directe concurrent. De eerste negen wedstrijden van de competitie zijn nu gespeeld en met 19 punten uit negen wedstrijden kan Onder 17 tevreden terugkijken op de eerste helft van de competitie. Over twee weken wordt er opnieuw afgetrapt. Dan is De Graafschap de tegenstander op Sportpark Skoatterwâld.

Onder 15 verliest van FC Utrecht

Na de knappe thuisoverwinning van afgelopen week op Feyenoord, moest Onder 15 het opnemen tegen FC Utrecht. Net als bij het duel van Onder 17 speelde de wind ook een grote rol bij de wedstrijd tussen Onder 15 en de bezoekers uit Utrecht. De gasten gingen daar het best mee om (2-4).

Het was een wedstrijd waarin de verschillen niet groot waren. In de eerste helft kwam Onder 15 ongelukkig op achterstand na een fout in de opbouw (0-1). De schade kon echter nog voor rust hersteld worden dankzij Trustin van ’t Loo (1-1).

In de tweede helft bleef het een gelijkopgaand duel dat beide kanten op kon vallen. Uit een vrije trap, die er eigenlijk niet in mocht gaan, kwam FC Utrecht wederom op voorsprong (1-2), maar vlot daarna scoorde Yoram Boerhout uit een fraaie aanval ook weer de gelijkmaker (2-2). Vervolgens nam FC Utrecht voor de derde keer de leiding (2-3). De Friezen jaagden op de gelijkmaker, maar die viel niet, waarna in de slotfase het duel aan de andere kant werd beslist (2-4).

Dinsdag al krijgt Onder 15 een herkansing wanneer FC Twente naar Sportpark Skoatterwâld afreist. Het duel met de Tukker begint om 17.00 uur.

Onder 13 wint in Breda

Onder 13 reisde af naar Breda om het op te nemen tegen NAC Breda. Een verre reis, maar er werd met een goed gevoel weer naar huis gereden, omdat de drie punten mee naar Friesland gingen (1-4).

Onder 13 begon goed en dit werd na negen minuten beloond met een doelpunt van Tygo Land (0-1). NAC Breda kwam moeizaam tot kansen dankzij sterk verdedigingswerk van Onder 13. Vlak voor rust verdubbelden de gasten de voorsprong dankzij Ruben Veer (0-2). Daarna klonk het rustsignaal.

Meteen na rust scoorde Frans Kallenkoot op aangeven van Robin Bouw (0-3) en schoot Land zijn tweede van de dag binnen (0-4). Onder 13 behield in het vervolg van de tweede helft de controle over de wedstrijd. In de slotfase zette de thuisclub nog de eretreffer op het bord (1-4). De wedstrijd was toen al gespeeld.

Coach Niek Westra keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd. 'We speelden een sterke eerste helft. Gelukkig beloonden we onszelf met doelpunten. De tweede helft was minder goed, maar wel voldoende. De overwinning voelt goed en dit willen we doortrekken naar volgende week.' Dan neemt Onder 13 het thuis op tegen FC Groningen.