Old Stars genieten van voetbaltoernooi in Sportstad

25 februari 2019 16:45

Vrijdagmiddag organiseerde sc Heerenveen samen met SC Cambuur een walking football-toernooi voor Old Stars-teams in Sportstad Heerenveen. Aan het evenement voor de oudere voetballer namen niet alleen verenigingen uit Friesland deel, ook stonden er clubs uit Groningen en Drenthe aan de aftrap.

60350e7e22f11.jpg

Op het toernooi waren onder meer Bolsward, Sneek Wit Zwart, Harlingen en SJS aanwezig. Met evenementen zoals het zaalvoetbaltoernooi willen de twee Friese betaald voetbalorganisaties ouderen in beweging krijgen en houden. Daarnaast hopen de organisatoren clubs te stimuleren om binnen de vereniging ook met een ‘ouderentak’ te starten.

Wat is walking football?
Walking football houdt in dat er tijdens een partijtje door de voetballers niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Om deze tak van sport in Friesland groter te maken, werken de KNVB, Sport Fryslân, SC Cambuur, sc Heerenveen, het Nationaal Ouderenfonds en de Rabobank nauw samen.

Begin december organiseerde sc Heerenveen ook een evenement voor Old Stars-teams. In het Abe Lenstra stadion werden door vier ploegen tijdens de rust van het thuisduel met Fortuna Sittard (3-1) onderlinge partijtjes afgewerkt.

Een fotoverslag: