Onder 12 en Onder 11 vieren kampioenschap

21 mei 2019 16:05

De combinatie-elftallen Onder 12 en Onder 11 werden maandag kampioen bij De Blesse. De jongste teams van de jeugdopleiding van sc Heerenveen wonnen respectievelijk van Be Quick 1887 (6-0) en De Blesse (4-12) en vierden na het laatste fluitsignaal de titel.

61072c407275b.jpg

Voor de winter vierden Onder 12 en Onder 11 in verschillende competities hun kampioenschap. De nummers een en twee van de vier noordelijke competities van voor de winter gingen in één competitie spelen, waardoor na de winterstop meer wedstrijden onder hoge weerstand werden gespeeld.

Daarnaast moesten ook regelmatig spelers van Onder 12 met Onder 13 meedoen, waardoor Onder 12 en Onder 11 na de winterstop vooral uit Onder 11-spelers bestonden. Ondanks dat zij moesten opboksen tegen fysiek sterke tegenstanders, werden de meeste wedstrijden na de winterstop gewonnen.

Kampioenswedstrijden
De kampioenswedstrijden tegen Be Quick 1887 en De Blesse begonnen stroef. Het speloverwicht werd in het eerste kwartier nog niet omgezet in veel doelpunten. Vanuit de omschakeling werden beide tegenstanders gevaarlijk, maar de verdedigers en keepers van Onder 12 en Onder 11 brachten redding.

De tweede helft ontstonden er meer ruimtes om te voetballen en werden meer kansen gecreëerd. Beide teams werden in stijl kampioen en na het laatste fluitsignaal ontstond op het veld een waterfestijn.

Bloemen
Hoofd jeugdopleiding Jeffrey Talan deelde na een korte speech bloemen uit aan de spelers. Daarna was het nog lang onrustig in de kleedkamers. Waar ontwikkeling in de opleiding voorop staat is het ook leuk om te zien hoeveel spelvreugde en winnaarsmentaliteit de Onder 12- en Onder 11-spelers uitstralen. Een beloning is meer dan verdiend voor hun harde werken op de training gedurende het afgelopen seizoen.

Nieuwe opzet
De trainers/coaches Emiel Kramer (Onder 12) en Jeffrey Mast (Onder 11) zijn zeer tevreden over de nieuwe opzet om beide teams iedere competitiewedstrijd te mixen. Zo moeten spelers steeds weer inspelen op nieuwe situaties, hoeven Onder 12-spelers op zaterdag niet altijd meer op de bank te zitten bij Onder 13 en kunnen de Onder 11-spelers zich onder grotere weerstand individueel goed ontwikkelen.

Daarbij kunnen de Onder 12-spelers zich stapsgewijs ontwikkelen richting het grote veld. Gedurende het seizoen haakten steeds meer spelers aan bij het niveau van Onder 13. De spelers die op latere leeftijd hun groeispurt krijgen, kunnen zich nog gewoon op het kleine veld blijven ontwikkelen.