Ook Onder 19 en Onder 17 winnen thuis van Willem II

04 maart 2019 11:15

Net als het eerste elftal van sc Heerenveen wonnen ook Onder 19 en Onder 17 dit weekeinde in eigen huis van Willem II. Het oudste jeugdspelers van de club wonnen met 3-1, terwijl de ploeg van trainer Wilco Hellinga met 2-1 zegevierde. Ook de twee jongste elftallen van de opleiding stapten met drie punten van het veld. Een overzicht.

Verdiende zege voor Onder 19

Onder 19 kende zaterdag een droomstart tegen Willem II en kwam al na twee minuten op voorsprong. Rami Hajal schoot na een mooie aanval over meerdere schijven van dichtbij binnen (1-0). De thuisclub startte scherp en dat stemde coach Ronnie Pander tevreden. ‘We probeerden meteen door te drukken door agressief naar voren te spelen. We waren de eerste helft dan ook erg dominant. We gaven niks weg en kregen zelf nog kansen.’ Toch bleef het voor rust bij één treffer.

Na de rust speelde Onder 19 wat minder sterk. De ploeg was slordiger en wisselde prima aanvallen af met onnodig balverlies. Uit een van die geslaagde aanvallen maakte Rein Smit na zeven minuten in de tweede helft de tweede Friese treffer. De met veel gevoel gegeven assist van Emil Frederiksen verdiende daarbij zeker attentie.

Twintig minuten voor het einde breidde Arjen van der Heide de score uit, na een mooie aanval (3-0). Onder 19 was daarna niet bij machte de voorsprong nog verder uit te bouwen. Het slotakkoord was voor Willem II, dat vijf minuten voor tijd een penalty benut zag worden. Suleiman Jalu mikte raak (3-1).

Onder 19 is bezig aan een goede serie. De ploeg boekte de vierde overwinning op rij en staat nu tweede op de ranglijst. Komende zaterdag wacht het thuisduel met Almere City FC, dat vierde staat. Aanvang: 14.30 uur.

Driouech schiet Onder 17 langs Willem II

Na de mooie overwinning van vorige week tegen FC Twente begon Onder 17 met vertrouwen aan het duel met Willem II. Wegens blessures en schorsingen ontbraken Sijtse Nijboer, Chima Anyasi en Rinor Zejnullahu, maar dat bood andere spelers een mooie kans zichzelf te laten zien.

De wedstrijd begon voor Onder 17 uitstekend. Al na twee minuten zette Couhaib Driouech zijn ploeg na een mooie slalom op voorsprong (1-0). In het vervolg van de eerste helft had Onder 17 meerdere mogelijkheden de score uit te bouwen, maar in de eindfase was de ploeg te slordig. Willem II werd behalve een kopkans in de tiende minuut niet echt gevaarlijk. Dat de stand bij rust slechts 1-0 was, lag vooral aan de Friezen zelf.

De tweede helft begon net als de eerste drie kwartier met een snel doelpunt van Driouech (2-0). Onder 17 had duidelijk de overhand, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Djenahro Nunumete raakte nog wel de paal. In de laatste minuut maakte Willem II nog een doelpunt (2-1), maar spannend werd het niet meer.

De overwinning op Willem II betekende alweer de vierde zege op rij voor Onder 17. De ploeg van trainer Wilco Hellinga deed daarmee goede zaken op de ranglijst. De Friezen staan nu tweede met slechts een punt achterstand op koploper FC Volendam.

Zeges voor Onder 12 en Onder 11

Onder 12 was te sterk voor Zeerobben. In Harlingen kwam de ploeg van coach Emiel Kramer net niet tot de dubbele cijfers (2-9). In dezelfde competitie boekte Onder 11 een overwinning op FC Emmen (5-2). Door die zege voert het team van trainer Jeffrey Mast nu de ranglijst aan met zes punten uit twee duels, gevolgd door Onder 12 dat hetzelfde aantal punten verzamelde, maar daar een wedstrijd meer voor nodig had.