Partnerclubs samen in ontwikkeling

06 september 2019 09:19

sc Heerenveen werkt intensief samen met amateurverenigingen uit de regio. Als onderdeel van deze samenwerking organiseert de club bij iedere thuiswedstrijd een bijeenkomst voor vrijwilligers van haar partnerverenigingen. Voetbal is daarbij de rode draad: het programma bevat 8 voetbaltechnische bijeenkomsten. Afgelopen zaterdag was de eerste hiervan, voor de Hoofd Jeugdopleidingen (HJO’s) en jeugdcoördinatoren van de partnerclubs.

62000da4230a5.jpg
Namens sc Heerenveen namen Eric Boersma (Coördinator Jeugdopleiding) en Richard Elsinga (VTON) de deelnemers mee in hun visie over het ontwikkelen van jeugdspelers.

Namens sc Heerenveen namen Eric Boersma (Coördinator Jeugdopleiding) en Richard Elsinga (VTON) de deelnemers mee in hun visie over het ontwikkelen van jeugdspelers. De stap van het profvoetbal naar de amateurs stond daarbij centraal. Na een inkijkje in de jeugdopleiding van sc Heerenveen werd dan ook snel de stap gezet naar het amateurvoetbal.

De vertaling van de BVO naar de partnerverenigingen werd gemaakt aan de hand van voorbeelden uit de voetballeerlijn die VTON. Deze methode is ontwikkeld in samenwerking met sc Heerenveen, waardoor de amateurclubs de belangrijkste speerpunten uit de visie van sc Heerenveen ook gemakkelijk zelf kunnen toepassen bij de trainingen van hun eigen jeugd. Samen met de HJO’s en jeugdcoördinatoren in de zaal werd daarbij uitgebreid gesproken over de achterliggende gedachte achter de leerlijn. Welke zaken train je wanneer? Hoe is de leerlijn ingedeeld? En waarom?
 
Behalve de inhoudelijke discussie over de leerlijn en trainingen werd er ook gekeken naar de rol van een HJO of jeugdcoördinator binnen een vereniging. Hierover was veel te bespreken onder de deelnemers. Waar de ene HJO ergens tegenaan loopt bij zijn club, hebben de vrijwilligers van andere verenigingen daar een mooie oplossing voor. Zo werden er veel tips en ervaringen met elkaar gedeeld om elkaar verder vooruit te helpen. Eric Boersma: "Het was leuk en leerzaam om met deze groep de diepte in te gaan. Op die manier kunnen we samen met deze enthousiaste en betrokken vrijwilligers en hun verenigingen verder bouwen aan de toekomst van het voetbal in onze regio."

Na afloop van de bijeenkomst konden de deelnemers samen aanschuiven op de tribune voor de wedstrijd van sc Heerenveen tegen Fortuna Sittard. Zo werd het een leerzame en leuke voetbalavond. De volgende bijeenkomst voor de partnerclubs staat gepland op 22 september.

De bijeenkomst in de Amateurbox zijn onderdeel van het Sportief Partnership. Benieuw wat deze samenwerking voor jullie vereniging kan betekenen? Kijk voor meer informatie op www.samenwinnenwemeer.nl