Primeur op Skoatterwâld: G-teams van start

23 september 2019 21:08

Terwijl het eerste elftal de strijd aanging met FC Utrecht in het Abe Lenstra stadion, werd even verderop ook eredivisievoetbal gespeeld. Op Sportpark Skoatterwâld werd de allereerste speelronde van de nieuw opgezette Bijzondere Eredivisie afgewerkt, met het G-team van sc Heerenveen als een van de deelnemende ploegen.

623310c71793e.jpg

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. Deelnemende teams zijn naast sc Heerenveen ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

De eerste speelronde vond plaats in Heerenveen en Venlo. Op Skoatterwâld waren Ajax, FC Emmen en FC Groningen te gast. Onder toeziend oog van familie, vrienden en andere belangstellenden deden alle voetballers hun stinkende best. Bij G-voetbal gaat het met name om plezier en zijn de uitslagen bij de wedstrijden tussen de teams van ondergeschikt belang.

De competitie bestaat in totaal uit zeven ronden. Vanaf donderdag 28 november is de Bijzondere Eredivisie ook op tv te zien. KRO-NCRV volgt de G-teams en laat hun verrichtingen zien in de zesdelige documentaireserie FC De Helden.