Remise tegen FC St. Pauli

20 juli 2019 16:12

Op zijn 99e verjaardag heeft sc Heerenveen zaterdag het oefenduel met FC St. Pauli niet kunnen winnen. De Friezen kwamen in het eigen Abe Lenstra stadion vroeg in de wedstrijd wel op voorsprong dankzij Hicham Faik, maar zagen na rust Dimitrios Diamantakos vanaf elf meter gelijkmaken en de eindstand bepalen (1-1).

614746f39e35c.jpg
Doelpuntenmaker Hicham Faik aan de bal tegen FC St. Pauli

Nog zonder aanwinst Chedira Ejuke, maar met proefspeler Cameron Borthwick-Jackson trad sc Heerenveen aan tegen FC St. Pauli. De 22-jarige verdediger van Manchester United begon op de bank en kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Lucas Woudenberg. De eindstand stond toen – achteraf bekeken – al op het scorebord.

sc Heerenveen schoot uit de startblokken. Al na twee minuten bracht Faik zijn ploeg aan de leiding met een geplaatst en zuiver schot (1-0). Na de openingstreffer dicteerden de Friezen het spelbeeld. Jens Odgaard, Mitchell van Bergen en Ben Rienstra kregen schotkansen, maar vonden niet het net. Vlak voor rust dacht Chistian Conteh de Duitsers op gelijke hoogte te brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Nadat Odgaard nog op de lat schoot, zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Rake strafschop
Na de pauze ging FC St. Pauli op zoek naar de gelijkmaker. Die vond de ploeg van de van een blessure herstellende Henk Veerman na een kwartier in de tweede helft. Sherel Floranus beging binnen het strafschopgebied een overtreding op Conteh, waarna Diamantakos de penalty benutte (1-1).

De wedstrijd zou geen winnaar kennen, hoewel sc Heerenveen een kwartier voor tijd nog wel een gooi naar de overwinning deed. Bruijn scoorde, maar hij zag – net als Conteh eerder – zijn treffer geannuleerd worden.

sc Heerenveen - FC St. Pauli 1-1 (1-0). 2. Faik 1-0, 63. Diamantakos (pen.) 1-1. Gele kaart: Dresevic (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Dresevic (58. Skovgaard), Woudenberg (82. Borthwick-Jackson); Kongolo (82. Akujobi), Rienstra (71. Van der Heide), Faik; Van Bergen, Odgaard (84. Frederiksen), Bruijn.