Ricardo van Rhijn naar sc Heerenveen

01 augustus 2019 13:50

Ricardo van Rhijn is de volgende versterking voor sc Heerenveen richting de start van de competitie. De 28-jarige verdediger komt transfervrij over van AZ en tekent een contract voor één seizoen in Friesland.

61616dfc83754.jpg

Van Rhijn kwam in het verleden uit voor Ajax, Club Brugge en AZ. In Amsterdam speelde hij 163 wedstrijden en werd hij drie keer landskampioen. In 2016 ging de verdediger zijn eerste buitenlandse avontuur aan bij Club Brugge. Eén jaar later huurde AZ de achtvoudig Oranje-international voor één seizoen van de Belgische topclub. Zijn verblijf in Alkmaar werd in de zomer van 2018 met één jaar verlengd.

Technisch manager Gerry Hamstra is zeer tevreden met de komst van Van Rhijn. ‘We wilden onze selectie graag nog verder versterken. Ricardo is een zeer ervaren speler die wedstrijden op het allerhoogste niveau gespeeld heeft en diverse prijzen heeft gewonnen. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij zowel centraal achterin als op de rechtervleugel uit de voeten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om het komende seizoen bij ons te voetballen.’