sc Heerenveen en Foppe Fonds verlengen succesvolle samenwerking

09 juli 2019 09:27

613577bf3f585.jpg

Sinds 2015 hebben het Foppe Fonds en sc Heerenveen een officiële samenwerking. Afgelopen zaterdag is deze samenwerking nog eens met twee jaar verlengd.

Het is de doelstelling om het Foppe Fonds te ondersteunen met het merk sc Heerenveen, haar platform, faciliteiten en bereik in de regio. Deze ondersteuning moet leiden tot een (nog) grotere naamsbekendheid van het Foppe Fonds wat indirect meer geld binnenbrengt.

Een voorbeeld is de Foppe Fonds stoelen. Een 11-tal witte stoelen op de Oost tribune van het Abe Lenstra stadion zijn voorzien van het Foppe Fonds logo en worden per wedstrijd verkocht waarbij de opbrengst naar het fonds gaat.

FeanDei
Tijdens de FeanDei was er naast de contractondertekening ook aandacht voor activiteiten van het Foppe Fonds. Zo waren bij de maatschappelijke stand van sc Heerenveen 'RaceRunners' aanwezig. De RaceRunner is een driewiel-loopfiets waarmee kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking kunnen lopen en hardlopen. Deze racerunners zijn beschikbaar gesteld door het Foppe Fonds en staan bij atletiekverenigingen waar mensen met een beperking ook kunnen sporten.

Doelman Warner Hahn wilde ook graag de RaceRunner uitproberen en deed een wedstrijdje tegen een ervaringsdeskundige. Hanh was zo enthousiast, dat hij binnenkort een bezoekje gaat brengen bij de atletiekvereniging om een training te kijken.

6136105bcfe64.jpg
Doelman Warner Hahn wilde tijdens de FeanDei ook graag de RaceRunner uitproberen

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat een kind weer straalt en plezier heeft.