sc Heerenveen versterkt zich met Doan Van Hau

02 september 2019 14:55

sc Heerenveen heeft met Hanoi FC overeenstemming bereikt over de overgang van Doan Van Hau. De twintigjarige verdediger komt op huurbasis naar Friesland. sc Heerenveen heeft bij de huur van de Vietnamees international een optie tot koop bedongen.

619397ab1afc1.jpg

Van Hau is een linksbenige verdediger die zowel centraal als op de vleugel kan spelen. Hij maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Aziatische Champions League en wordt gezien als een van de grootste talenten van het land. Zo won hij in 2017 de prijs voor de meest talentvolle speler en is hij met 18 jaar en 140 dagen de op een na jongste international ooit van Vietnam.
 
'We zijn er trots op dat we Doan aan onze selectie kunnen toevoegen', vertelt technisch manager Gerry Hamstra. 'Deze transfer was echter niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van onze commerciële afdeling. Iedereen weet dat wij niet zomaar een speler van buiten de EU kunnen halen, maar als club zijn we er in geslaagd om een goede deal te sluiten waardoor zijn komst mogelijk bleek.

'We hebben hem uitgebreid bekeken, persoonlijk gesproken en zijn daarbij overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Daarom hebben we in de deal ook een optie tot koop bedongen zodat ook een langer verblijf tot de mogelijkheden behoort. Deze transfer is het resultaat van goed teamwork binnen alle geledingen van de organisatie.'