sc Heerenveen verzuimt te winnen van FC Utrecht

22 september 2019 15:01

sc Heerenveen heeft zondagmiddag ook de vierde thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. De Friezen hadden tegen FC Utrecht het meeste balbezit en drukten het vaakst af, maar scoorden slechts één keer, net als de ploeg uit de Domstad (1-1).

623083268208b.jpg
Teleurstelling bij Joey Veerman en Hicham Faik

De teleurstelling was groot bij Jens Odgaard. Bij een 1-1 tussenstand miste de spits een kwartier voor tijd een penalty, die de Deen overigens zelf had versierd. Rico Strieder beging de overtreding. De invaller aan de kant van FC Utrecht zag het voorval uiteindelijk met een sisser aflopen. Ploeggenoot Maarten Paes stompte de inzet van Odgaard uit de goal en behoedde zijn team voor een achterstand.

De elfmetertrap was voor sc Heerenveen de uitgelezen mogelijkheid een voorschot te nemen op een overwinning op de Domstedelingen. De thuisclub was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar kwam moeizaam tot uitgespeelde scoringskansen. Met schoten van afstand probeerden de Friezen een tweede treffer te maken, maar Odgaard (naast), Veerman (blok), Halilovic en Faik (beiden over) hadden pech of het vizier niet op scherp staan.

Hard en beheerst
Het vizier had Chidera Ejuke eerder in de wedstrijd wel goed staan. Na een half uur spelen schoot hij de bal hard en beheerst in de verre hoek achter Paes, na een voorzet op maat van Mitchell van Bergen (1-1). Daarmee maakte de Nigeriaan de openingsgoal van Gyrano Kerk – ruim tien minuten daarvoor – ongedaan. De rappe buitenspeler van FC Utrecht verschalkte Warner Hahn met een knappe lob (0-1).

Het gelijkspel tegen FC Utrecht is voor sc Heerenveen alweer de vierde remise van het seizoen. Ook de drie andere gelijke spelen vonden plaats in het eigen Abe Lenstra stadion: Feyenoord (1-1), FC Twente (0-0) en Fortuna Sittard (1-1). Komende zaterdag krijgt de ploeg van trainer Johnny Jansen weer een nieuwe kans op een zege: uit bij VVV-Venlo.

sc Heerenveen - FC Utrecht 1-1 (1-1). 18. Kerk 0-1, 30. Ejuke 1-1. Gele kaarten: Faik, Veerman, Floranus (sc Heerenveen), Gustafson, Klaiber (FC Utrecht).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard (78. Dreyer), Ejuke (90. Halilovic).