Sparta loopt één-op-één in uitduels

06 november 2019 11:15

Sparta Rotterdam is zaterdagavond te gast in het Abe Lenstra stadion. De Rotterdammers speelden dit seizoen zes uitduels waarin zes punten werden verzameld. De laatste drie uitduels leverden slechts één punt op.

62841bc682c2c.jpg

De ploeg van trainer Henk Fraser begon de uitreeks goed met een gelijkspel tegen stadsrivaal Feyenoord. Vervolgens werd er op bezoek bij ADO Den Haag gewonnen en gelijkgespeeld tegen PEC in Zwolle. Prima resultaten, maar de laatste drie duels marcheert het buiten het eigen vertrouwde Kasteel iets minder.
 
Op bezoek bij AZ toonden de Alkmaarders zich met 5-1 veel te sterk. Bij Fortuna Sittard werd met 0-0 gelijkgespeeld en de laatste uitwedstrijd, tegen FC Groningen, ging met 2-0 verloren. Sparta Rotterdam is niet de minst productieve uitploeg van de Eredivisie, maar zeven treffers in zes uitduels is niet veel.
 
In de laatste drie uitduels lukte het Sparta Rotterdam slechts eenmaal om te scoren. Dat was de eretreffer op bezoek bij AZ. Alleen in Sittard incasseerde Sparta Rotterdam geen tegentreffer. Bijna de helft (5) van de twaalf tegendoelpunten komen op het conto van AZ.

Uitduels Sparta    
Feyenoord Sparta Rotterdam 2-2
ADO Den Haag Sparta Rotterdam 1-1
PEC Zwolle Sparta Rotterdam 2-2
AZ Sparta Rotterdam 5-1
Fortuna Sittard Sparta Rotterdam 0-0
FC Groningen Sparta Rotterdam 2-0