Uitgebreider programma voor amateurclubs

08 augustus 2019 16:07

sc Heerenveen wil de komende jaren uitgroeien tot het kenniscentrum voor amateurvoetbalverenigingen uit de regio. Om die reden geeft de Friese eredivisionist nog meer body aan het Sportief Partnership, een initiatief van de club in samenwerking met VTON en Clubplan.

61705715b4c04.jpg
V.l.n.r.: Richard Elsinga (VTON), Cees Roozemond (sc Heerenveen) en Harold Dijkstra (Clubplan)

Vier jaar geleden startte sc Heerenveen met het Sportief Partnership, waarbij amateurclubs uit de regio op allerlei facetten ondersteuning wordt geboden. Voor de vrijwilligers van de verenigingen worden gedurende het seizoen verschillende bijeenkomsten georganiseerd, voor bijvoorbeeld kantinepersoneel, sponsorcommissieleden en jeugdtrainers. Dit seizoen wordt dit verder uitgebreid en opent sc Heerenveen voor deze bijeenkomsten een speciale box: de Amateurbox.

Naast de bijeenkomsten werden in het kader van het Sportief Partnership afgelopen seizoen ook veel andere activiteiten georganiseerd voor de aangesloten verenigingen. Zoals een sponsorloop bij het Abe Lenstra stadion: een unieke ervaring voor de jeugdspelers van de amateurclubs én goed voor de clubkas van de verenigingen. Ook dit seizoen is er weer een uitgebreid programma opgesteld voor de partnerclubs.

sc Heerenveen vindt het belangrijk dat het goed gaat met de amateurclubs uit de regio. Het Sportief Partnership leverde de afgelopen vier seizoenen alle partijen vele voordelen en nieuwe inzichten op. Om tot nog meer succes te komen, wordt de samenwerking met ingang van het nieuwe seizoen nog verder uitgebreid, zodat de verenigingen elkaar in de hele breedte kunnen helpen.

VTON en Clubplan
Namens sc Heerenveen staan VTON en Clubplan klaar om de amateurverenigingen te ondersteunen bij het programma. In de zomerstop werd de samenwerking met deze partners nogmaals beklonken. Samen met hen zet sc Heerenveen zich in voor de amateurclubs uit de regio, zodat we samen kunnen bouwen aan de toekomst.

Komende zondag – rondom het thuisduel met Feyenoord – is de aftrap van het nieuwe sezioen voor alle partnerverenigingen. Benieuwd wat het Sportief Partnership inhoudt? Kijk voor meer informatie op www.samenwinnenwemeer.nl.