Van der Heide en O19 winnen EK-kwalificatiepoule

14 oktober 2019 22:49

Een aantal spelers van sc Heerenveen kwam zondag en maandag in actie voor volk en vaderland. Zo deed Arjen van der Heide goede zaken met Oranje Onder 19. Zij wonnen in Letland van Israël, waardoor Van der Heide en zijn ploeggenoten zich hoogstwaarschijnlijk een goede uitgangspositie verschaften op weg naar het EK 2020 in Noord-Ierland. Een rondje langs de velden.

6258028b42ae7.jpg

Sven Botman
Met Sven Botman in de basis was Oranje Onder 20 in een oefenduel te sterk voor Polen (1-2). In het Poolse Kalisz stonden de Nederlandse talenten na de eerste helft met 2-0 voor. In de tweede helft werd het nog even spannend, maar na negentig minuten stapten Botman en zijn teamgenoten met winst van het veld.

Ibrahim Dresevic
Vanaf de bank zag Ibrahim Dresevic zijn landgenoten goede zaken doen in de strijd om kwalificatie voor het EK 2020. Kosovo won de burenstrijd met Montenegro (2-0) en staat nu met elf punten uit zes duels derde in de poule achter Engeland en Tsjechië. De Engelsen hebben vier punten meer, de Tsjechen eentje. Donderdag 14 november speelt Kosovo in en tegen Tsjechië.

Anders Dreyer en Jens Odgaard
Na winst op Noord-Ierland Onder 21 (2-1) hebben Anders Dreyer en Jens Odgaard met Denemarken ook het EK-kwalificatieduel met Finland gewonnen. De sc Heerenveenspelers kwamen in de tweede helft binnen de lijnen toen de eindstand – achteraf – al was bereikt (0-1). Door de winst gaan de Denen aan kop in groep 8 met negen punten uit drie duels.

Rami Hajal
Zweden Onder 19 heeft het drielandentoernooi in FInland zondag afgesloten met een overwinning op het gastland (3-0). Bij de Zweden deed Rami Hajal de hele wedstrijd mee. Zweden gebruikte het toernooi als voorbereiding op drie EK-kwalificatieduels in november: met Slovenië, Estland en Oekranië.

Arjen van der Heide
Aanvaller Arjen van der Heide speelde maandag in het Letse Jelgava negentig minuten mee bij Nederland Onder 19 tegen Israël (0-2 winst). Na eerdere overwinningen op Moldavië (5-0) en Letland (8-2) werden Van der Heide en zijn teamgenoten met de winst op de Israëliërs niet alleen groepswinnaar.

Belangrijker nog is dat Nederland Onder 19 zich zo goed als zeker verzekerde van een plek in pot 1 bij de loting voor de eliteronde. Deze ronde is de laatste fase van de kwalificatiecyclus voor het EK 2020.