Bedrijven uit Noordoostpolder openen eigen loge

12 november 2020 15:20

Het Abe Lenstra stadion kent vanaf nu een zakenloge speciaal voor ondernemers uit de Noordoostpolder: de NOP Box. Zes bedrijven uit de Flevolandse gemeente verbonden zich de afgelopen tijd aan sc Heerenveen en komen – wanneer het weer is toegestaan – bij thuiswedstrijden samen in de door hen gestarte loge.

65441a7012358.jpg
Deze en onderstaande foto zijn gemaakt voor het ingaan van de laatste aangescherpte maatregelen

De zes bedrijven die vanaf het eerste moment zijn aangesloten bij de NOP Box zijn Top Fresh Handel, Rotink, Bernhard Kwekerijen en TransportConrad Stanen, Krijger Uienhandel en Aarnink & Ooms.

Top Fresh Handel
Top Fresh Handel in Kraggenburg is in 2012 opgericht door Peter Matthijssen en Ronald Gielleit. "Wij zijn gespecialiseerd in de handel in wortelen. Wij verhandelen zowel gangbare als biologische wortelen en leveren voornamelijk aan bedrijven die ze klaarmaken voor de supermarkten. We zijn voetballiefhebbers en houden van gezelligheid. Daarom hebben we al jarenlang stoelen bij sc Heerenveen en vanaf dit seizoen in deze box."

Rotink
Rotink Mechanisatie en Melktechniek in Ossenzijl en Emmeloord is dealer van New Holland en DeLaval. Daarnaast levert Rotink Machinetechniek onder leiding van twee projectengineers eigen machines en klantspecifieke maatwerkprojecten. "Kennis en service zijn onze speerpunten. Door lid te worden van de OSSH vergroten we ons netwerk. Daarnaast biedt het ons de gelegenheid onze klanten te bedanken voor hun loyaliteit door hen mee te nemen naar een wedstrijd van sc Heerenveen.”

65442fd5c7f47.jpg
V.l.n.r.: Stefan Aarnink (Aarnink & Ooms), Ronald Gielleit (Top Fresh Handel), John Rotink (Rotink), Bram Muurlink (Conrad Stanen) en Bram de Krijger (Krijger Uienhandel). Op de foto ontbreekt Bram Bernhard (Bernhard Kwekerijen en Transport)

Bernhard Kwekerijen en Transport
Bernhard Kwekerijen in Luttelgeest teelt de witte Avalanche+ snijroos, vele soorten Phalaenopsis (orchideeën) en diverse patioplanten, zoals Sundavilla en bolchrysanten. Bernhard Transport verzorgt het geconditioneerd vervoer voor de bloemen en planten van en naar de veiling en de klant. In 2021 hoopt Bernhard CO2-neutraal te zijn door het benutten van aardwarmte en de aanleg van zonnepanelen op de waterbassins. "Klaar voor een duurzame toekomst", zeggen eigenaren Bram en Simon Bernhard.

"Net als sc Heerenveen stellen wij doelen, houden we focus, weten we wanneer we moeten pieken en sporen we ons team aan voor het beste resultaat. Het telen van bloemen en planten is voor ons iedere dag opnieuw topteamsport. De NOP Box geeft ons de gelegenheid om onze klanten informeel te ontvangen, te inspireren en doelgericht onze waardering voor hen uit te spreken. Tegelijkertijd zijn we nieuwsgierig naar wat het zakelijk netwerk van de club voor ons kan betekenen."

Conrad Stanen
Conrad Stanen in Emmeloord ontwerpt en produceert verticale grondboormachines voor bronbemaling en geothermie. Volgens het bedrijf een nichemarkt die enorm in beweging is. Met meer dan veertig specialisten bouwt Conrad Stanen zo'n 25 maatwerkinstallaties per jaar. "We hebben geen Nederlandse competitie, maar spelen dagelijks internationaal. De kennis en kunde halen we voornamelijk lokaal", zegt eigenaar Bram Muurlink.

"We vinden het belangrijk om regionaal verbonden te zijn. Veel van onze leveranciers zijn gevestigd in de buurt en de meeste werknemers komen uit ons eigen netwerk. Zo halen we keer op keer het allerbeste uit het team. sc Heerenveen heeft een vergelijkbare nuchtere houding en weet van aanpakken, dat trekt ons aan. Wij kijken uit naar een prachtig seizoen, het sparren met andere ondernemers en wie weet boren we nog nieuwe talenten aan."

Krijger Uienhandel
Eigenaar Bram de Krijger van Krijger Uienhandel uit Marknesse kijkt uit naar de samenwerking met sc Heerenveen. "Ik vind het prachtig dat we ons samen met andere ondernemers uit de Noordoostpolder hebben aangesloten bij sc Heerenveen en zijn businessclub. We hopen op een mooi voetbalseizoen."

Aarnink & Ooms
Aarnink en Ooms in Emmeloord is gespecialiseerd in mestdistributie, mestverwerking, loonwerk en transport. Het werkgebied betreft heel Nederland, met als belangrijkste afzetkanaal de Noordoostpolder. "Het mooie van deze sponsoring", zegt mede-eigenaar Stefan Aarnink, "is dat we met een gezellige club ondernemers uit de Noordoostpolder klanten kunnen meenemen en hen mee kunnen laten genieten van de gezelligheid."