Beloften geven zege in slotfase uit handen

10 maart 2020 16:02

Jong sc Heerenveen heeft dinsdagmiddag gelijkgespeeld op bezoek bij FC Groningen. De Friezen stevenden in de Derby van het Noorden af op de zesde zege op rij, maar zagen de Groningers in de slotfase alsnog langszij komen (1-1).

sc Heerenveen kwam in Groningen op slag van rust aan de leiding. Rami Hajal benutte een strafschop (0-1). In de tweede helft lieten de Friezen na het duel in het slot te gooien. De overwinning leek binnen, maar in extremis maakte FC Groningen-speler Nicklas Strunck nog gelijk (1-1). In de laatste minuut schonk Jens Odgaard zijn team nog bijna de winst, maar zijn vrije trap spatte op de lat uiteen.

Jong FC Groningen - Jong sc Heerenveen 1-1 (0-1). 45. Hajal (pen.) 0-1, 90. Strunck 1-1.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Doornbusch; Adney, De Bruijn, Høegh, Woudenberg; Akujobi, Espejord (46. Nunumete), Hajal; Driouech, Odgaard, M. Westra.