Eerste training in coronatijd een feit

11 mei 2020 15:45

sc Heerenveen heeft maandag de training weer hervat. De spelers werden in vier groepen verdeeld en trainden vervolgens in twee blokken van een halfuur op de velden van Sportpark Skoatterwâld. "Het is weer lekker om te mogen starten", zei hoofdtrainer Johnny Jansen

644268bf69178.jpg

Een voor een arriveerden de spelers in trainingskleding op het sportpark. Chidera Ejuke liet weten ‘very excited’ te zijn. Hij en zijn teamgenoten mochten voor het eerst sinds begin maart weer het veld op. Rond 9.30 uur gingen doelmannen Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch als eersten van start. Pionnen, speedladders en andere materialen stonden al klaar.

Terwijl de eerste groep volop bezig was, arriveerde een tweede groep spelers een voor een op het sportpark. Vanwege de strikte hygiënemaatregelen wordt ieder lid van de selectie de komende tijd geacht om in zijn eentje naar de training te komen en de handen grondig te reinigen voordat het veld betreden wordt. Omkleden en douchen gebeurt thuis en op het veld houdt men anderhalve meter afstand

644286e53d8ee.jpg

"Dat gaat allemaal prima", vertelt Jansen. "De vormen zijn zo bedacht dat we die afstand kunnen bewaren. Ik denk dat we de spelers nu heel gericht kunnen trainen. De komende drie weken hebben we een programma bedacht waarin de fysieke gesteldheid en voetbal centraal staan. Iedere speler heeft hier zijn eigen doelstelling in en daar kunnen we nu mooi aan werken."

Om 10.00 uur kon ook de tweede groep van start. De eerste groep verplaatste zich vanaf dat moment naar het hoofdveld om daar het laatste halfuur van de training te voltooien. Op deze manier werkten alle spelers tussen 9.30 en 12.00 uur een training van een uur af. Jansen: "Het gaat in deze tijd niet om onderhouden, maar om het verbeteren van het individu. Zo kunnen we ook nu weer een stap maken. Deze week staan er in totaal vier sessies op het programma."

Bekijk hieronder een fotoreportage van de eerste training in coronatijd.