Feanfans uit Meppel en Steenwijk on tour

12 februari 2020 16:19

Op een wedstrijddag in jouw stad of dorp op een speciale supportersbus stappen die je naar het Abe Lenstra stadion brengt en weer terug? sc Heerenveen en Arriva maken dit mogelijk en starten vanaf de thuiswedstrijd tegen Ajax op zaterdag 7 maart met dit project in de regio's Meppel en Steenwijk.

63226c06f513e.jpg

Misschien heb je ze weleens gezien bij andere populaire provincieclubs: de rijen bussen bij het stadion waarmee supporters uit de wijde omtrek naar thuiswedstrijden worden gebracht. Vaak voorzien van een spandoek waarop trots de naam van het eigen dorp of de eigen stad prijkt.

Die traditie heeft sc Heerenveen nog niet, terwijl onze supporters ook uit de hele provincie en ver daarbuiten komen. Seizoenkaarthouders kunnen op wedstrijddagen weliswaar gratis gebruik maken van de lijnbussen van Arriva, maar voor degenen die wat verder weg wonen, is dat niet altijd een optie. De laatste bus vertrekt te vroeg, of het is te ver lopen naar de halte.

Bus laten rijden
sc Heerenveen vindt dat iedereen onze thuiswedstrijden moet kunnen bezoeken. Vervoer moet geen reden zijn om thuis te blijven. Om die reden is het project gestart om per stad of regio zelf een bus te laten rijden, die supporters voor een schappelijke prijs van huis naar het stadion brengt en weer terug.

Het project wordt gestart in de regio Meppel-Steenwijk, omdat hier van oudsher veel Feanfans wonen en zij geen gebruik kunnen maken van rechtstreekse lijndiensten. Vanaf de thuiswedstrijd tegen Ajax op zaterdag 7 maart kunnen zij de rest van dit seizoen in de speciale supportersbus stappen.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Via het kaartverkoopgedeelte op de website van sc Heerenveen kun je een toegangsbewijs bestellen voor deze speciale bus. De bus arriveert een uur voor de aftrap bij het Abe Lenstra stadion en vertrekt een half uur na het laatste fluitsignaal.

Wat kost het?
Een kaartje voor de heen- en terugreis kost slechts 8,50 euro vanuit Meppel en 7,50 euro vanuit Steenwijk. De bus vertrekt en arriveert in beide steden bij het station.

Makkelijk, goedkoop en gezellig dus. En wie weet ontstaan op die manier nieuwe vriendengroepen. Bekende gezichten genoeg in elk geval, want Feanfans uit de regio zelf nemen het initiatief, in samenwerking met sc Heerenveen en Arriva. Seizoenkaarthouders uit Meppel, Steenwijk en omstreken ontvangen hierover binnenkort een e-mail met nadere informatie.

63819a7f0e4dc.jpg
638205a32a7a8.jpg