Generale repetitie: drieduizend fans bij oefenduel met PEC

03 september 2020 17:04

Iets meer dan drieduizend supporters zijn uitgenodigd voor de oefenwedstrijd zaterdagmiddag tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle. Voor de ploeg van trainer Johnny Jansen de laatste testcase voor de start van de competitie, voor de club de generale repetitie wat betreft het coronaprotocol. Hier lees je alle informatie over de organisatie rondom dit duel.

649957272561a.jpg

Om het coronavirus tegen te gaan, gelden overal in Nederland regels. Ook in de voetbalstadions, ook in het Abe Lenstra stadion. Nadat het kabinet bekendmaakte dat er bij de start van de eredivisie (en daarvoor) toch publiek aanwezig mag zijn, wordt er bij sc Heerenveen hard gewerkt aan het dossier Wedstrijdbezoek in coronatijd.

Lotingssysteem
Het houden van anderhalve meter afstand zorgt ervoor dat sc Heerenveen genoodzaakt is de stadioncapaciteit terug te schroeven. Bij de seizoensstart – volgende week zaterdag tegen Willem II – zullen niet alle seizoenkaarthouders aanwezig kunnen zijn. Er moet worden geloot. Iedereen met een seizoenkaart heeft de mogelijkheid gekregen een vragenlijst in te vullen. Alleen op die manier maakt men kans om erbij te zijn.

Bij de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle slaagt sc Heerenveen erin iedereen die met de vragenlijst aangaf erbij te willen zijn, ook daadwerkelijk te kunnen uitnodigen. Dat betekent dat er zo'n 3.000 supporters aanwezig kunnen zijn. Zij hebben in de mailbox een e-ticket gekregen. Alleen het e-ticket geldt als toegangsbewijs (en niet de seizoenkaart).

E-tickets
Bij de competitiewedstrijden in coronatijd – Willem II-, VVV-Venlo- en FC Emmen-thuis – gaat sc Heerenveen onder zijn seizoenkaarthouders loten wie erbij mogen zijn. Dit is volgens de club de meest eerlijke verdeling. De exacte informatie over dit proces (en meer coronanieuws) is te vinden op de speciale coronapagina. De club streeft ernaar de e-tickets aan het begin van elke week te versturen.

Wedstrijdbezoek in coronatijd mogelijk maken is voor sc Heerenveen een flinke organisatorische puzzel. Alle aanpassingen in en rondom het Abe Lenstra stadion zijn gedaan om een veilige plek te creëren waar verantwoord voetbal kan worden gespeeld en bekeken. We rekenen op ieders begrip en medewerking, zodat we met z'n allen – coronaproof – weer van ons voetbal kunnen genieten.