Henk Veerman: "Ik ben erg blij om terug te zijn"

28 augustus 2020 15:14

Met een grote grijns zette Henk Veerman vrijdagochtend zijn handtekening onder een contract bij sc Heerenveen. Voor de tweede keer in zijn loopbaan. In de zomer van 2018 verruilde de spits Fryslân voor Noord-Duitsland; twee jaar later bewandelt de spits de omgekeerde weg. Voor de camera van sc Heerenveen TV legt hij uit waarom.


Veel oude bekenden treft Veerman vrijdag wanneer hij het Abe Lenstra stadion binnenkomt. Met de krabbel die hij later zet, gaat hij voor een tweede termijn bij sc Heerenveen. "Ik ben erg blij om terug te zijn", vertelt Veerman. "Ik heb altijd warme gevoelens overgehouden aan de club. Het is voor mijn familie en mezelf fijn dat ik weer terug ben in Nederland. Ik was er zelf ook wel aan toe." En dan moest het sc Heerenveen worden? "Ja, naar wie anders?"

Bij sc Heerenveen ziet hij niet alleen in het stadion bekende gezichten. Ook binnen de selectie loopt Veerman bekenden tegen het lijf: oud-teamgenoot Erwin Mulder en mede-Volendammer Joey Veerman. Hebben zij nog een rol gespeeld bij de terugkeer? "Ja. Niet alleen bij mij persoonlijk, maar ook via de club. Tegen de club hebben ze gezegd dat ik een overstap zag zitten en is het balletje gaan rollen. Persoonlijk hebben ze ook zeker wat voor mij betekend in deze keuze."

Terug in de tijd. Twee jaar geleden verruilt Veerman sc Heerenveen voor een avontuur over de grens: FC St. Pauli. De aanvaller komt tot zeventien doelpunten in 38 duels, verdeeld over twee seizoenen. Is hij veranderd in die twee jaar? "Dat moeten de mensen maar gaan beoordelen. Sowieso als mens. Je zit twee jaar in het buitenland. Daar leer je ontzettend veel van. Maar ook als voetballer heb ik stappen gemaakt, denk ik. Dat wil ik graag laten zien."