Jansen geeft Nygren basisplek tegen FC Emmen

23 oktober 2020 15:50

sc Heerenveen begint zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met Benjamin Nygren in de basis. Dat onthulde Johnny Jansen vrijdagmiddag tijdens het gebruikelijke persmoment, waar de trainer vooruitblikte op het duel met de nog zegeloze Drenten. "Ze kennen misschien een moeizamere start, maar dat zegt helemaal niets."

6533751fd2463.jpg

Voordat het over de komende wedstrijd en tegenstander FC Emmen ging, werd eerst nog even stilgestaan bij het vorige duel dat sc Heerenveen speelde. "Tegen Ajax hebben we te veel dingen met z'n allen niet goed gedaan", blikte Jansen nog eens terug. Op de vraag waar het in Amsterdam vooral misging, was de oefenmeester duidelijk. "Het plan was helder. Daarover waren we het allemaal eens, maar de agressiviteit ontbrak: druk op de bal, intensiteit."

De nederlaag tegen Ajax (5-1) is uitgebreid geanalyseerd, ook met de spelersgroep. "Tegen Emmen zullen we die agressiviteit wel moeten tonen", zei Jansen. "Emmen is geen Ajax, maar Emmen heeft wel een heel goede ploeg. Zeker voetballend gezien, met veel beweging en dynamiek. Dat is lastig te verdedigen, dus zullen we zeker agressief en scherp moeten zijn. Daarin moeten we laten zien dat we geleerd hebben van vorige week."

Herkenbare speelstijl
Waar sc Heerenveen tot Ajax-uit een goed begin van de competitie kende met tien punten uit vier duels wil het in Emmen vooralsnog minder vlotten. Het elftal van Dick Lukkien speelde driemaal gelijk, verloor twee keer en wist dus tot op heden niet te winnen. "Ze kennen misschien een moeizamere start, maar dat zegt niets. Emmen hanteert een herkenbare speelstijl en kan gewoon goed voetballen. Het balletje kan zomaar goed vallen."

Maar succes voor FC Emmen zal Jansen nog even uit willen stellen. In de jacht op de vierde zege van het seizoen schakelt sc Heerenveen terug naar het vertrouwde systeem en staat Benjamin Nygren voor het eerst aan de aftrap. Tegen Ajax viel de Zweedse aanvaller in. "Benjamin is negentien, maar maakt een heel volwassen indruk. Hij is balvast. Een intelligente speler. Het is fijn samenwerken met hem. Hij mag het laten zien."