Jansen kiest voor zelfde elf tegen VVV-Venlo

25 september 2020 15:45

Zaterdagavond neemt sc Heerenveen het in eigen huis op tegen VVV-Venlo, de huidige nummer vijf van de ranglijst. Tegen de Limburgers gaat de ploeg van trainer Johnny Jansen op jacht naar de derde zege op rij. Een uitdaging, want de laatste drie thuisduels tegen de Venlonaren eindigden in een gelijkspel.

651957f800705.jpg

‘We hebben er deze week van mogen genieten’, zegt Jansen tijdens het wekelijkse persmoment wanneer hem gevraagd wordt naar de koppositie van zijn ploeg. ‘Ik kijk in deze fase nog helemaal niet naar de stand maar ik heb denk ik wel dertig foto’s ontvangen van de huidige ranglijst. Dat zijn leuke dingen. We moeten echter realistisch en kritisch blijven want er zijn nog een hele hoop dingen die beter kunnen.’

Jansen zal tegen VVV-Venlo dezelfde elf het veld insturen als tegen Fortuna Sittard. Ibrahim Dresevic traint na kort blessureleed sinds donderdag weer met de groep mee en zal morgen zodoende weer bij de selectie zitten. Jansen ziet naar aanleiding van vorige week echter geen reden om zijn elftal te wijzigen. Behalve Joaquin Fernandez en Jan Ras, kent de selectie van sc Heerenveen verder geen afwezigen.

VVV-Venlo
Dan over de tegenstander. De laatste thuiszege op VVV-Venlo dateert alweer van 24 maart 2012. Jansen beseft dat zijn ploeg dan ook niet mag verslappen om een resultaat te bereiken. ‘Wij zijn nog niet zo goed dat we het op 80 procent kunnen doen. Wanneer we dat denken komt het gewoon niet goed. Het zal ons niet komen aanwaaien. Discipline is morgen zeer belangrijk. VVV heeft laten zien goed te kunnen voetballen. Als je kijkt naar de goal die ze vorige week tegen FC Utrecht maken dan is dat gewoon een geweldige counter.’

sc Heerenveen zal dus moeten waken voor de omschakeling van de gasten. Jansen: ‘Wij zullen ongetwijfeld meer aan de bal komen. Het gaat er morgen om dat we dan ook nauwkeurig blijven en vasthouden aan het plan dat we hebben. Dat moet voor ons altijd de basis zijn waar we op terug kunnen vallen. Ook indien het een keer tengenzit. Ik heb er vertrouwen en zin in."