Jansen kijkt uit naar duel in Utrecht: "Mooie, pittige uitdaging"

01 oktober 2020 19:15

Met negen punten uit drie wedstrijden reist sc Heerenveen vrijdag met vertrouwen richting de Domstad. Maar in vorm of niet, FC Utrecht-uit is per definitie een lastige wedstrijd. Dat weet ook trainer Johnny Jansen. "Utrecht heeft een heel sterk team, met zeer goede spelers. We kunnen aan de bak."

65220fdff55f2.jpg

In de perskamer van het Abe Lenstra stadion blikt Jansen uit op het uitduel met FC Utrecht. Met mondkapje, als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen, waarvan een uitwerking vrijdagavond ook in de Galgenwaard zichtbaar zal zijn. "De Utrecht-supporters zorgen normaal gesproken wel voor heel veel sfeer", zegt Jansen. "Het zou een voordeeltje kunnen zijn, nu het thuispubliek afwezig is."

Dezelfde elf
In een lege Galgenwaard stuurt Jansen dezelfde elf spelers het veld op als tegen VVV-Venlo, vorige week zaterdag (1-0). Never change a winning team? "Zoiets", zegt de oefenmeester. "'Is er iets dat we moeten veranderen?', hebben we onszelf afgevraagd. Wij denken van niet. In ieder geval niet qua personele bezetting. Met dezelfde jongens gaan we voor een goed resultaat in Utrecht."

En met een goed resultaat bedoelt Jansen drie punten. "Natuurlijk. Ook op bezoek bij FC Utrecht gaan we voor de winst. Dat zal lastig genoeg worden, maar dat is wel ons doel. We spelen om te winnen. We hebben voor vrijdag een plannetje bedacht waarmee we in Utrecht voor de overwinning kunnen gaan. Naarmate de wedstrijd vordert, zal duidelijk worden of het plan gaat werken ja of nee."

Hoe ziet het strijdplan eruit? "Het zal niet veel veranderen van onze algemene spelopvatting", licht Jansen toe. "Alles begint met het neerzetten van een degelijke en duidelijke organisatie. Die moet goed staan, daar moeten we op kunnen bouwen. Ik denk dat we daarin op de goede weg zitten. Nu willen we in balbezit stappen maken. Dat kan beter. Hopelijk kunnen we dat tegen Utrecht al laten zien."

Debuut Llanez?
Jansen beschikt tegen FC Utrecht over een vrijwel fitte selectie. Alleen de van een knieblessure revaliderende Jan Ras ontbreekt nog. Wel kan Jansen vrijdag voor het eerst een beroep doen op Ulysses Llanez. De van VfL Wolfsburg gehuurde aanvaller is speelgerechtigd en zit bij de selectie. Ook Joaquin Fernandez is weer inzetbaar. De verdediger uit Uruguay is hersteld van zijn enkelblessure.

Dan de tegenstander. In de voorbereiding stonden beide teams ook al tegenover elkaar. Toen was FC Utrecht duidelijk een maatje te groot (4-1). Sindsdien heeft sc Heerenveen zich flink versterkt, maar de opponent zat de afgelopen periode ook niet stil. Onder meer Mimoun Mahi en Eljero Elia kwamen. "Utrecht heeft een heel sterk team, met zeer goede spelers en veel dynamiek. Er wacht een mooie, maar pittige uitdaging."

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman, Van der Heide.