Jansen zit met vraagtekens voor ADO-uit

27 november 2020 15:33

Johnny Jansen weet nog niet met welke elf hij zaterdagavond start, op bezoek bij ADO Den Haag (aftrap: 20.00 uur). Dat zei de oefenmeester vrijdag tijdens het persmoment, een dag voorafgaand aan de wedstrijd tegen de huidige nummer zestien van de ranglijst. "Ze hebben al wat tikken gehad dit seizoen, maar dat zegt helemaal niets over morgen."

65612dde0cfc7.jpg

Voordat ADO-uit ter sprake kwam, ging het eerst over de grootste voetballer die de club heeft voortgebracht. Abe Lenstra zou vrijdag honderd jaar zijn geworden. Of de selectie daarvan op de hoogte was? "Zeker", antwoordde Jansen. "Als eerste hebben we vanochtend elkaar met zijn verjaardag gefeliciteerd. We hebben als groep kort bij hem stilgestaan." Daarna ging de focus weer op trainen, want zaterdag wacht ADO.

Vraagtekens en onzekerheden
Jansen liet weten met een aantal vraagtekens te zitten. Allereerst zijn hij en de spelers nog in afwachting van de coronatestuitslagen. Een week geleden werd één coronabesmetting geconstateerd en moesten twee voetballers in quarantaine. Los van corona is de inzet van twee spelers onzeker. Om wie het ging, wilde Jansen niet kwijt. Wel vertelde de coach dat een ander duo, Jan Ras en Arjen van der Heide, op de weg terug is.

Behalve Ras en Van der Heide mist Jansen in Den Haag ook zeker Sieben Dewaele. De middenvelder ontving vorige week tegen RKC Waalwijk (1-1) een rode kaart en is geschorst. "Ik heb genoeg smaken", zei Jansen, "maar het is nog even afwachten." Onzekerheden bestaan ook over de tegenstander. "Nieuwe trainer, nieuwe speelwijze en na die tik van vorige week (6-0 verlies bij Sparta, red.) zullen ze wat goed willen maken."

Hard werken
Tot slot viel de naam Mitchell van Bergen. Zijn teller staat na acht competitiewedstrijden nog op nul treffers, maar kreeg wel genoeg mogelijkheden om te scoren. Ook tegen RKC liet hij goede kansen liggen. Dure. "Ja, maar dat weet Mitch als geen ander", zei Jansen. "Hij heeft die avond slecht geslapen. Ik gun het hem zo. Hij werkt er keihard voor. Wij en hijzelf zijn er elke dag mee bezig om het voor elkaar te krijgen."