Jeugdoverzicht: O12 speelt gelijk tegen FC Groningen

06 oktober 2020 13:00

De jeugdacademie van sc Heerenveen kende qua resultaten een teleurstellend weekeinde. Bijna alle Friese elftallen zagen hun wedstrijd verloren gaan. Onder 12 kende met een gelijkspel nog een prima resultaat in de noordelijke derby.

Onder 21
De ploeg van trainer Menno van Dam verloor zaterdagmiddag op Sportpark Skoatterwâld met 0-2 van Almere City. Het wedstrijdverslag lees je hier.

Onder 18
Onder 18 speelde afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen AZ. Het elftal van Niek Westra ging met een 1-0 achterstand de rust in en zag in de tweede helft de Alkmaarders verder uitlopen. Met een 3-0 nederlaag keerde Onder 18 terug naar Friesland. Onder 18 staat na zaterdag nog puntloos onderaan.

Onder 17
Op Sportpark Skoatterwâld verloor vrijdagavond Onder 17 ook van AZ. In de rust stond het nog 1-1 gelijk, maar in de tweede helft was het AZ dat uitliep naar een 1-4 overwinning. Het doelpunt aan de kant van Onder 17 werd gemaakt door Rasmus Christiansen. Onder 17 bezet momenteel de laatste plaats in de competitie met één punt uit vijf wedstrijden.

Onder 15
De mannen van trainer Emiel Kramer kregen afgelopen weekend koploper FC Volendam op bezoek. Volendam had tot afgelopen weekend alle wedstrijden gewonnen. De Friezen konden deze zegereeks van de Volendammers niet doorbreken. Op Skoatterwâld werd er met 0-3 verloren. Onder 15 staat momenteel op een zevende plaats in de competitie met drie punten uit vijf wedstrijden.

Onder 13
Trainer Jeffrey Mast kende met zijn mannen een lastige wedstrijd. Thuis werd er met 0-6 verloren van Ajax. Donderdag heeft Onder 13 de kans om zich te herpakken, want dan staat om 18.30 uur de derby tegen FC Groningen op het programma. De wedstrijd tegen Groningen belooft spannend te worden, want beide ploegen staan dicht bij elkaar op de ranglijst. Onder 13 haalde zes punten uit vijf wedstrijden, tegenover Groningen dat uit vijf wedstrijden vier punten pakte.

Onder 12
Trainer Mathijs van de Beld speelde met zijn Onder 12 de Twin Games tegen FC Groningen. In de noordelijke derby werd er over twee wedstrijden met 9-9 gelijkgespeeld.

Onder 11
Onder 11 speelde afgelopen weekend de Heerenveense derby tegen VV Heerenveen. Onder 11 verloor met 2-5.