MSD vult lege tribunes in Heerenveen met 15.000 KiKa-beren

24 oktober 2020 09:00

Een opvallende actie zaterdag tijdens de eredivisiewedstrijd tegen FC Emmen. Geen supporters vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, maar 15.000 knuffelberen met voetbalshirt op de tribunes van het Abe Lenstra stadion. Met deze symbolische actie vragen Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), sc Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD aandacht voor kinderen in Nederland die kanker hebben.

653369d022de4.jpg

Na de lange lockdown in Nederland startte de competitie op zaterdag 12 september weer met een deel van de supporters op de tribune. Maar door de actuele coronamaatregelen was het tegen FC Emmen helaas wederom niet mogelijk om mensen toe te laten tot de stadions. En daar speelden KiKa, sc Heerenveen en MSD snel op in.

Ook bij KiKa kunnen traditionele sportevenementen voor het goede doel niet plaatsvinden. Daardoor mist de stichting een groot deel van de inkomsten die nodig zijn om onderzoek naar kanker te financieren. Geneesmiddelenbedrijf MSD loopt voorop in de strijd tegen kanker en is al vijftien jaar partner van KiKa, dat op zijn beurt een warme plek heeft bij eredivisionist sc Heerenveen.

Samen zochten club, stichting en geneesmiddelenbedrijf een alternatieve manier waarop zij – en heel Nederland – KiKa kunnen steunen tijdens de coronatijd. Samen kwamen ze op het idee om de KiKa-beer een hoofdrol te geven, immers het symbool van steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden.

Duizenden KiKa-beren
Frits Hirschstein, oprichter en directeur van KiKa: "Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie. Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten."

De beren zijn via deze link te koop.