Nieuw: de shirts in jubileumseizoen 2020/2021

20 juli 2020 19:20

Met veel trots presenteren sc Heerenveen en kledingleverancier JAKO het thuis- en uitshirt voor het seizoen 2020/2021. In het seizoen waarin we ons honderdjarig bestaan vieren, spelen alle teams van sc Heerenveen in deze tenues, gebaseerd en geïnspireerd op ons rijke verleden.

Met het nieuwe thuis- en uitshirt gaan we ons jubileumseizoen in. We vieren een eeuw sc Heerenveen. De tenues staan symbool voor trots, traditie, trouw, een honderdjarig bestaan. Klassiek, stijlvol. Eenvoud, maar bijzonder.

Onlosmakelijk verbonden met sc Heerenveen zijn de pompeblêden. Op het thuis- en uittenue prijken er zeven, verwijzend naar de middeleeuwse Friese zeelanden waar de Friezen woonden en verdeeld over shirt zoals in de tijd van Us Abe. Het uitshirt is zwart, met grijze accenten en gouden bedrukkingen. Het jubileumlogo op de borst is – net als op het thuistenue – geborduurd.

Het thuisshirt bestaat uiteraard uit de beroemde blauw-witte banen met de kenmerkende pompeblêden, maar is allesbehalve simpel. Het tricot is samengesteld uit elementen van shirts gedragen tijdens zeven historische momenten: van Abe Lenstra tot Gerald Sibon. Het verhaal achter dit shirt, óns shirt lees je op deze pagina.

De jubileumshirts bestel je in onze Feanstore, via deze link. Let op: de tenues zijn al te bestellen, maar worden begin september verwacht als gevolg van de coronacrisis.