Nipte oefennederlaag voor jong sc Heerenveen

01 augustus 2020 17:17

De kop is eraf voor sc Heerenveen. Precies 21 weken na het laatste duel voor coronatijd – Ajax-thuis op 7 maart – speelde de ploeg van trainer Johnny Jansen weer een wedstrijd. Met veel jonge talenten binnen de lijnen ging het eerste oefenduel van de voorbereiding nipt verloren op bezoek bij NAC Breda (1-0).

648415599f6dc.jpg

Nog zonder nieuwelingen Sieben Dewaele en Erwin Mulder (nog niet speelgerechtigd), maar met onder anderen de zeventienjarige Jaimy Kroesen en zestienjarige Timo Zaal begon sc Heerenveen aan de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het Rat Verlegh Stadion waren zo'n negenhonderd fans aanwezig, allen NAC-gezind. Uitsupporters zijn in coronatijd (nog) niet toegestaan.

Voor NAC Breda was het oefenduel met sc Heerenveen de derde wedstrijd van de voorbereiding. De thuisclub greep het initiatief en creëerde kansjes. De beste mogelijkheid kreeg Sydney van Hooijdonk, maar de aanvaller schoot de bal in het zijnet. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Friezen beter in de wedstrijd, zonder heel gevaarlijk te worden.

Elf wissels
Na rust kwam sc Heerenveen beter voor de dag. Het leverde kansen op voor Mitchell van Bergen en Joey Veerman, maar beiden kregen de bal niet achter doelman Nick Olij. Halverwege de tweede helft stuurde Jansen een compleet nieuw elftal de wei in. De gemiddelde leeftijd daalde flink, mede dankzij de pas vijftienjarige Yoram Boerhout. Lange tijd leek de jonge ploeg staande te houden, maar in de laatste minuut besliste Finn Stokkers anders (1-0).

De volgende oefenwedstrijd staat voor dinsdag op het programma. Dan speelt sc Heerenveen vriendschappelijk tegen Team VVCS, een elftal bestaande uit werkzoekende spelers. Het duel vindt plaats achter gesloten deuren.

NAC Breda - sc Heerenveen 1-0 (0-0). 89. Stokkers 1-0. Gele kaarten: Akujobi, Dresevic (sc Heerenveen). Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Opstelling sc Heerenveen: Kroesen (64. Bekkema); Floranus (64. Kjartansson), Dresevic (64. Westra), Zaal (64. Offerhaus), Woudenberg (64. Van der Zee); Hajal (64. Kongolo), Akujobi (64. Frederiksen), Veerman (64. Nunumete); Van Bergen (64. Boerhout), Ejuke (64. Smit), Van der Heide (64. Driouech).