Oefennederlaag tegen Heracles Almelo

08 oktober 2020 16:58

Onder barre weersomstandigheden heeft sc Heerenveen donderdagmiddag op Sportpark Skoatterwâld verloren van Heracles Almelo. Het oefenduel – georganiseerd vanwege de interlandperiode – had door hevige regenval meer weg van een waterballet. Daarin trokken de gasten met een late treffer aan het langste eind (1-2).

Glijpartijen. Passes die door de waterplassen abrupt werden onderbroken. Hoge ballen die, eenmaal beneden, in één keer stil kwamen te liggen. Harde wind en veel regen maakten het de spelers van sc Heerenveen en Heracles behoorlijk lastig. De goede bedoelingen ten spijt, fijne combinaties en vlotlopende aanvallen waren haast onuitvoerbaar.

Bovenliggende partij
In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Alleen Heracles kwam ook daadwerkelijk tot kansen, maar de ploeg van trainer Frank Wormuth scoorde niet. Waar het spelbeeld voor rust in evenwicht was, waren de gasten in het tweede bedrijf duidelijk de bovenliggende partij. Een doelpunt bleef niet uit: Teun Bijleveld krulde prachtig raak (0-1).

Na de openingstreffer bleef Heracles de betere, maar beet het steeds jonger wordende sc Heerenveen van zich af. Een van de nieuwelingen op het veld, Timo Zaal, probeerde het een kwartier voor tijd eens van afstand, maar schoot over. Collega-invaller Nordin Tahboun deed het vijf minuten later beter. Met een droge knal trof hij doel (1-1).

Toch een winnaar
Tegen de verhoudingen in – de gasten bepaalden het spel – leek het duel geen winnaar op te leveren. Leek, want Heracles-spits Sinan Bakis besliste anders. De aanvaller controleerde vlak voor tijd een voorzet vanaf de linkerkant en knalde de bal hard tegen de touwen. Doelman Jan Bekkema kansloos (1-2).

sc Heerenveen - Heracles Almelo 1-2 (0-0). 64. Bijleveld 0-1, 82. Tahboun 1-1, 88. Bakis 1-2. Scheidsrechter: Kooij.

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema; Akujobi, Van Hecke (66. Offerhaus), Fernandez, Ras (30. Woudenberg); Kongolo (66. Zaal), Dewaele, Hajal; Van Bergen (66. Boerhout), Smit, Nunumete (74. Tahboun).