Onder 21 boekt eerste overwinning

28 september 2020 17:10

sc Heerenveen Onder 21 heeft zaterdagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op Sportpark Skoatterwâld werd er met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag.

Het was ADO Den Haag dat in de eerste helft het meeste balbezit had, maar sc Heerenveen wist te scoren. Djenahro Nunumete schoot na een half uur spelen een penalty binnen. De Friezen gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het ADO Den Haag dat de druk opvoerde, maar toch wist sc Heerenveen de score te verdubbelen. Yoram Boerhout schoot twintig minuten voor tijd, via de benen van de tegenstander, binnen. Na negentig minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. O21 stijgt door deze overwinning van de zevende naar de vijfde plaats in de competitie.

Trotse trainer
Trainer Menno van Dam zag zaterdag zijn ploeg vechten voor de overwinning. 'We speelden met enorm veel strijd en passie. Dat maakte mij trots. Ik genoot van het spel van Timo Zaal en Yoram Boerhout hield de hele verdediging van de tegenstander bezig. Stefan Westra  — die veel met het eerste traint — is een echte leider van het elftal. Deze jongens nemen de verantwoordelijkheid en de rest gaat daarin mee.'

Komende zaterdag staat er voor Onder 21 weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 14:45 uur wordt er op Sportpark Skoatterwâld afgetrapt tegen Almere City Onder 21.

sc Heerenveen Onder 21 – ADO Den Haag 21 2-0 (1-0).

Opstelling sc Heerenveen: Dijkstra, Asante, Offerhaus , Zaal, Gemert (78. Oostwoud), Koida (52. Van Dijken), Westra, Reuvers (55. Hoffman), Nunumete (83. Esseboom), Boerhout, Reuvers, Wilke Braams.