Onder 21 opent competitie met gelijkspel

05 september 2020 20:00

sc Heerenveen Onder 21 is zaterdagmiddag de nieuwe beloftencompetitie begonnen met een gelijkspel. De mannen van trainer Menno van Dam speelden met 1-1 gelijk tegen FC Twente/Heracles Academie. Teun Wilke Braams wist namens de beloften het net te vinden.

Op Sportpark Skoatterwâld  waar zon en bewolking elkaar afwisselden  wisten beide ploegen weinig grote kansen te creëren. Uit het niets was het spits Wilke Braams die in de 29e minuut een penalty feilloos binnenschoot (1-0). De elfmetertrap werd gegeven na een overtreding van een Twente/Heracles-speler op de rand van het strapschopgebied.

In het begin van de tweede helft was het Twente/Heracles dat de gelijkmaker wist te maken. Een voorzet vanaf links werd tot doelpunt gepromoveerd (1-1). Tien minuten voor tijd waren de gasten dicht bij een voorschot op de winst, maar tot opluchting van sc Heerenveen eindigde een dwarrelbal op de lat.

Dik tevreden
Trainer Menno van Dam was na afloop erg tevreden over zijn ploeg, die deels bestond uit spelers van Onder 18 en Onder 17. "Hoe mijn spelers de duels aangingen en hoe ze de organisatie probeerden te bewaken, verdient een groot compliment", zei de coach. "Ze hebben echt gestreden voor het punt. Met een 1-1 gelijkspel ben ik dik tevreden."

sc Heerenveen Onder 21 - FC Twente/Heracles Academie Onder 21 1-1 (1-0). 29. Wilke Braams 1-0, 62. Speler Twente/Heracles 1-1.

Opstelling sc Heerenveen: Kroesen; Van Dijken (62. Timmerman), Asante, Koida, Van der Plaat (88. Varga); Reuvers, Oostra (72. Hoffman), Oosthout; Boerhout, Wilke Braams (88. Esseboom), Zejnullahu (88. Gravekamp).