Onder 21 verliest in Nijmegen

21 september 2020 15:00

sc Heerenveen Onder 21 heeft zaterdagmiddag in de derde competitiewedstrijd van het seizoen een nederlaag geleden. In de uitwedstrijd tegen NEC werd er met 3-0 verloren. 

65029531e7913.jpg

Onder 21 trad met veelal jonge spelers aan tegen de Nijmegenaren. Alleen Jan Bekkema (24), die als dispensatiespeler mee mocht doen, was ervaren te noemen. De Friezen moesten het stellen zonder Nordin Tahboun. De middenvelder ontbrak vanwege een schorsing. In de eerste helft wist de Nijmegen Eendracht Combinatie meer kansen te creeren en zo ging sc Heerenveen met een 2-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft kwam Onder 21 iets beter in de wedstrijd, maar de jonge ploeg wist het betere spel niet uit te drukken in doelpunten. De thuisploeg wist de score nog uit te breidden en zo stond er een 3-0 eindstand op het scorebord.

Jonge ploeg
Trainer Menno van Dam baalde na afloop van de nederlaag en zag dat zijn jonge elftal het lastig had. ‘’NEC had net wat meer ervaring en vastigheid in het elftal waardoor we de wedstrijd hebben verloren. We zullen aankomende week hard gaan trainen om er in de volgende wedstrijd weer te staan.’’

Komende zaterdag krijgt Onder 21 de weer mogelijkheid om de drie punten te pakken. Dan spelen de mannen van Van Dam een thuiswedstrijd. Om 14:45 uur wordt er op Sportpark Skoatterwâld afgetrapt tegen ADO Den Haag.

NEC Onder 21 – sc Heerenveen Onder 21 3-0 (2-0). 

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema, Oostwoud (80. Timmerman), Asante , Gemert (75. Gravekamp), Van Dijken, Offerhaus, De Boer (55. Hoffman), Nunumete, Wilke Braams, Reuvers (65. Van der Plaat), Varga.