Onze partners en de coronacrisis: Kooi

31 augustus 2020 10:30

Het coronavirus houdt de wereld al een tijdlang in zijn greep, Nederland niet uitgezonderd. Om verdere verspreiding van de besmetting tegen te gaan, gelden nog steeds allerlei maatregelen. Hoe gaan de partners van sc Heerenveen om met de coronacrisis? In aflevering zeven: Kooi.


Sinds 2010 is Kooi de specialist op het gebied van tijdelijke, mobiele camerabewaking en broeidetectie. De onderneming in Drachten groeit in tien jaar tijd uit tot een internationale miljoenenorganisatie met vestigingen in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hoe beleeft Kooi de coronatijd? Aan het woord CEO en founder Pieter Kooi.

Wat betekent de coronacrisis voor Kooi?
"Voor ons is het per land heel verschillend. In eerste instantie zijn veel (bouw)projecten stilgelegd in binnen- en buitenland. Tegelijkertijd is het bijzondere dat we over de gehele linie aanvragen krijgen vanuit onverwachte hoek. Zo hebben we bijvoorbeeld aanvragen uit het buitenland van supermarkten gehad die angst hadden voor plunderingen tijdens de lockdown-fase. Nu de regels weer zijn aangepast, beginnen ook de reguliere projecten weer te lopen en kunnen we de conclusie trekken dat alles volgens planning verloopt."

Ziet Kooi ondanks alle bedreigingen ook kansen en/of uitdagingen?
"Naast de kansen die we nu geboden krijgen, proberen we nu ook voet aan de grond te krijgen in bijvoorbeeld Spanje en Polen. Dit zijn landen met een sterke focus op bijvoorbeeld windenergie en juist de windparken is een branche waarin we al erg actief zijn en dus veel expertise hebben. We krijgen kansen en spelen daar accuraat op in en zoeken zelf ook de uitdaging op."

Wat doet Kooi zelf tegen het coronavirus en/of de verspreiding ervan?
"We hebben een hele tijd thuisgewerkt. Niet alleen in Nederland, maar ook op onze kantoren in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bezochten we een stuk minder klanten dan eerst en verloopt het klantcontact nu op een innovatieve manier. Intussen zijn er wel weer collega’s te vinden op kantoor, waar we de vastgestelde coronaregels zo goed als mogelijk in acht proberen te nemen. We laten het aan de medewerkers of ze thuis of op kantoor willen werken, voorzien in desinfectiemiddelen en wanneer gewenst, plaatsen we schermen of nemen we overige voorzorgsmaatregelen."

Tot slot, heb je nog een tip voor andere bedrijven en/of ondernemers?
"Wat wij in de tien jaar dat wij bestaan altijd hebben gedaan is focussen op kansen die bij je passen. Wij laten ons niet afleiden en gaan er volledig voor. Daarnaast denken wij buiten de gebaande paden. Dat heeft ons gebracht waar we nu staan: een internationaal bedrijf, actief in heel Europa met ruim 130 man personeel."

Gerelateerde artikelen:

- Aflevering 6: Bakker Vakkeuken
- Aflevering 5: Vriesia Bouwen met Glas
- Aflevering 4: Giethoorn.com
- Aflevering 3: De Heeren van Rinsma
- Aflevering 2: Kijlstra Ambulancezorg & Personenvervoer
- Aflevering 1: Ausnutria