sc Heerenveen besluit 2020 met nederlaag in De Kuip

23 december 2020 23:59

Zoals het voetbaljaar 2020 begon voor sc Heerenveen, zo eindigde het ook. De ploeg van trainer Johnny Jansen was woensdagavond in De Kuip niet opgewassen tegen Feyenoord en met name Bryan Linssen (3-0). Lichtpuntje was de rentree van Arjen van der Heide.

23122020269633 DSC 8029
Hamdi Akujobi, Rodney Kongolo en Jan Paul van Hecke balen van het verlies

Het was te veel van het goede geweest en tegen de verhouding in, maar als het puntertje van Henk Veerman op slag van rust nou niet mislukte, maar binnen was gevlogen… Dan had sc Heerenveen met een voorsprong op zak de kleedkamer opgezocht en dan weet je het nooit. Maar zo ging het niet. De bal zwabberde naast, het bleef 0-0 en na een doelpuntloze eerste helft denderde Feyenoord in het tweede bedrijf over de Friezen heen.

Narsingh tweemaal dichtbij
Het was een klein wonder dat sc Heerenveen zonder tegendoelpunt aan de thee kon. Voor rust creëerde Feyenoord genoeg mogelijkheden, maar keer op keer bleef een treffer uit. Met name Luciano Narsingh was dichtbij, maar de voormalig speler van sc Heerenveen raakte twee keer het aluminium. Steven Berghuis en Jens Toornstra vonden Erwin Mulder op hun pad. Daar zette sc Heerenveen schotjes vanuit de tweede lijn en de kans voor Henk Veerman tegenover.

Waar sc Heerenveen Feyenoord voor rust drie kwartier van scoren afhield, lukte dat na de pauze slechts twee minuten. Uit een strakke voorzet van Tyrell Malacia kopte Linssen hard raak (1-0). Tien minuten later verdubbelde Linssen de voorsprong: hij mocht vrij inschieten na klaarleggen door Steven Berghuis (2-0). Met de van een blessure herstelde Van der Heide binnen de lijnen knikte Linssen in de laatste minuut ook nog zijn derde binnen (3-0).

Ultrakorte winterstop
Met de nederlaag op bezoek bij Feyenoord besloot sc Heerenveen behalve 2020 ook de eerste seizoenshelft. In de eerste zeven wedstrijden van het seizoen behaalde de ploeg van Jansen zestien punten. Vervolgens werden in de laatste zeven duels vier punten gepakt. Na een ultrakorte winterstop hervat sc Heerenveen al op zondag 10 januari de competitie met een thuisduel tegen Fortuna Sittard (aftrap: 14.30 uur).

Feyenoord - sc Heerenveen 3-0 (0-0). 48. Linssen 1-0, 59. Linssen 2-0, 90. Linssen 3-0. Gele kaart: Hajal (sc Heerenveen). Scheidsrechter: Kamphuis.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Hajal (76. Akujobi), J. Veerman; Nygren (76. Llanez), H. Veerman, Batista Meier (63. Van der Heide).