sc Heerenveen en VVV-Venlo laatste jaren in evenwicht

24 september 2020 15:15

VVV-Venlo is zaterdag te gast in het Abe Lenstra stadion. Van de negen onderlinge ontmoetingen in het Abe Lenstra stadion wonnen de Friezen er vier en eindigde het vijf keer in een gelijkspel. Vooral de laatste jaren heeft sc Heerenveen het in eigen huis lastig tegen de Limburgers.

65169c87e9e33.jpg
Sherel Floranus bezorgde sc Heerenveen vorig seizoen toch nog een punt

Historie
2019/2020: sc Heerenveen – VVV-Venlo (1-1)
Ondanks 70% balbezit bleef sc Heerenveen vorig seizoen steken op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Johnny Jansen kwam op achterstand door een benutte penalty van Jonathan Opoku, maar door verdediger Sherel Floranus – die zijn eerste doelpunt in Friese dienst maakte – kwam de thuisploeg toch nog langszij.

2017/2018: sc Heerenveen – VVV-Venlo (2-2)
Ook deze editie eindigde onbeslist. Al na vijf minuten keek de ploeg van toenmalig trainer Jurgen Streppel tegen een achterstand aan door een doelpunt van Lennart Thy. Voor rust maakte Denzel Dumfries namens sc Heerenveen gelijk en vlak na de pauze was het Henk Veerman die de Friezen naar een overwinning leek te schieten. Totdat Ralf Seuntjes de bal vlak voor tijd alsnog binnenschoot namens de Venlonaren. 

2011/2012 sc Heerenveen – VVV-Venlo (4-1)
De laatste keer dat sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion de volle buit pakte tegen VVV-Venlo dateert uit het seizoen 2011/2012. Door doelpunten van Viktor Elm (twee keer), Filip Djuricic en Bas Dost won het team van trainer Ron Jans met 4-1. Barry Maguire deed iets terug namens de gasten.

Kijk hieronder naar de samenvatting van dat duel.


VVV-Venlo dit seizoen
De ploeg van trainer Hans de Koning is goed aan het seizoen gestart. In een spectaculaire uitwedstrijd tegen FC Emmen werd er met 3-5 gewonnen en thuis werd FC Utrecht op een 1-1 gelijkspel gehouden. VVV-Venlo bezet momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie.

De meest opvallendste naam bij de Limburgers is die van Giorgos Giakoumakis. De Griek maakte in zijn eerste wedstrijd meteen furore door drie keer te scoren tegen FC Emmen. Daarnaast had de spits ook zijn aandeel met een assist in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

De selectie van VVV-Venlo is deze zomer op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo zag het Thomas Bruns en Oussama Darfalou na een huurperiode terugkeren naar Vitesse, vertrok Johnathan Opoku naar De Graafschap en hing Lee Cattermole zijn schoenen aan de wilgen.

Naast de komst van Giakoumakis mochten de Limburgers nog een aantal nieuwelingen verwelkomen. Zo kwam Arjan Swinkels over van KV Mechelen, maakte Vito van Crooij de overstap van PEC Zwolle naar VVV-Venlo en haalde de ploeg met Guus Hupperts een nieuwe buitenspeler binnen.

Speler uitgelicht
sc Heerenveen komt met Christian Kum zaterdag een oude bekende tegen. De 35-jarige verdediger kwam tussen 2012 en 2014 tot 45 duels voor de Friezen. Kum miste dit seizoen nog geen minuut en kan dit weekend zijn 49e wedstrijd spelen voor de Limburgers.

300937b7d7b6f.jpg
Christian Kum gepresenteerd als speler van sc Heerenveen in 2012