sc Heerenveen huurt kersvers Brighton-speler Van Hecke

18 september 2020 12:05

Jan Paul van Hecke speelt komend seizoen op huurbasis voor sc Heerenveen. De twintigjarige centrale verdediger wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, dat de Zeeuw een week geleden overnam van NAC Breda. Na de afgeronde transfer leent de Premier League-club Van Hecke voor één seizoen uit aan de Friese eredivisionist.

65071e8cd9fe5.jpg

Van Hecke speelde zestien officiële wedstrijden voor NAC Breda. Daarin was de talentvolle mandekker goed voor vier doelpunten. Met zijn transfer naar Brighton en sc Heerenveen raakt de carrière van Van Hecke in een stroomversnelling. Twee jaar geleden nog maar maakte Van Hecke de overstap van amateurclub vv Goes naar NAC Breda.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met het aantrekken van Van Hecke. "Het is heel mooi dat Jan Paul voor ons heeft gekozen. Dat een Premier League-club hem als speler uit de eerste divisie overneemt, zegt alles over het talent, de kwaliteit en de potentie die Jan Paul bezit. Met hem erbij zitten we achterin nu ruimer in onze keuzes. Jan Paul maakt een stormachtige ontwikkeling door, die hij bij ons mag doorzetten."