sc Heerenveen wint oefenduel in Almelo

14 januari 2020 13:38

sc Heerenveen heeft dinsdagmiddag in het Erve Asito van Heracles Almelo gewonnen. Het oefenduel tussen de nummer acht en negen van de Eredivisie eindigde in 2-3.

Trainer Johnny Jansen had zijn opstelling op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van het oefenduel tegen UE Llagostera (2-1). In Almelo verschenen Sven Botman en Alen Halilovic aan de aftrap. sc Heerenveen startte uitstekend aan de wedstrijd. Al in de vijfde minuut zette Joey Veerman de Friezen op voorsprong na een fout achterin bij de thuisclub. Oog in oog met Janis Blaswich hield de middenvelder het hoofd koel (0-1).

Echter na ruim een kwartier spelen kwamen de Almeloërs op gelijke hoogte. Een hoekschop van Mohamed Osman werd goed binnengekopt door Lucas Schoofs (1-1). Tien minuten later was het Sven Botman die met het hoofd gevaarlijk werd, maar de verdediger zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Beide ploegen waren in de eerste helft gelijkwaardig maar het was de thuisclub die vlak voor de rust nog een grote kans kreeg. Cyriel Dessers kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Czyborra achter Warner Hahn te kunnen werken.

Na de eerste helft wisselde trainer Johnny Jansen zijn complete elftal. Heracles wisselde één keer en was na rust direct gevaarlijk. Dit resulteerde in de 56e minuut in de 2-1 van Mauro Junior. De Braziliaanse middenvelder krulde een vrije trap op fraaie wijze achter doelman Filip Bednarek. Niet veel later schoot Joey Konings namens de thuisclub op de paal.

sc Heerenveen herpakte zich echter uitstekend. Jordy Bruijn tekende in de 76e minuut voor de gelijkmaker. Een minuut later pakten de Friezen zelfs de leiding. Djenahro Nunumete zag zijn schot nog gekeerd worden door doelman Blaswich, maar in de rebound schoot Rami Hajal de bal alsnog tegen de touwen (2-3). Deze voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven.

Zaterdag hervat sc Heerenveen de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Johnny Jansen trapt om 19.45 uur af in De Kuip.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 2-3 (1-1). 5. Veerman 0-1, 16. Schoofs 1-1. 56. Mauro Junior 2-1, 76. Jordy Bruijn 2-2, 77. Rami Hajal 2-3.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Schoofs, Knoester, Van den Buijs, Czyborra; Osman (74. Jakubiak), Merkel, Mauro Junior, Konings, Dessers, Cijntje (46. Amissi).

Opstelling sc Heerenveen eerst helft: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Halilovic, Ejuke.

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Bednarek; Floranus, Hoegh, Skovgaard, Van Hau; Akujobi, Nunumete, Hajal, Bruijn, Smit, Van der Heide.